19
Mie, Iun
4 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vinerea viitoare vor fi redeschise publicului turdean două dintre lacurile din zona Durgău, Valea Sărată.

Acestea au fost amenajate în cursul ultimului an în cadrul unuia dintre cele mai ample proiecte cu finanţare europeană aflat în derulare la Turda.

Lacurile reprezintă cel de-al doilea obiectiv al proiectului mai amplu care vizează reabilitarea zonei turistice si balneare Lacul Sărat Durgău – Valea sărată Turda.

Acesta constă în extinderea reţelelor de apă şi alimentare cu energie electrica, realizarea retelei de canalizare si a unei statii de epurare a apei, precum si reabilitarea drumurilor de acces, amenajarea unor spatii de parcare si a aleilor pietonale.

De asemenea, proiectul a prevăzut realizarea unor lucrari de sistematizare si consolidare a malurilor lacurilor Ocnei si Rotund si construirea unui pavilion.

Intrarea la cele două lacuri amenajate deja se va face după achitarea unei taxe de 10 lei pe zi, sumă în contul căreia administratorii obiectivului oferă duşuri cu apă caldă şi cabine individuale.

În schimb sunt deja anuntate mai multe reguli pe care cei care vor să facă baie în cele două lacuri sărate trebuie să le respecte.

Aceştia nu vor putea să se arunce în apă, să facă baie murdari cu nămol sau să se joace cu mingea.

Un premiu de 1.500 de euro a fost acordat în luna mai a acestui an arhitecţilor care au realizat proiectul de amenajare a Salinei Turda, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Anualei de Arhitectură.

Acest proiect este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala, iar beneficiarii sunt Consiliul Local Turda si Consiliul Judetean Cluj. Valoarea contractului de amenajare a salinei si lacurilor sarate se ridica la 5.807.120.07 euro (fara TVA), din care 63% este contributia UE. Proiectul are drept obiective amenajarea Salinei Turda in scopul dezvoltarii acesteia ca zona de turism balnear si reabilitarea zonei cu valoare turistica si proprietati curative Lacul Sarat Durgau - Valea Sarata Turda.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh