28
Joi, Mar
22 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Alexandru Ignat a fost reales președinte al filialei turdene a P.N.Ț.C.D. în cadrul Adunării Generale a membrilor organizației municipale, desfășurată la sediul partidului din Turda, str. Republicii nr. 15, marți, 21 februarie 2017.

Alexandru Ignat a fost reales ca președinte cu votul a 34 de membri ai P.N.Ț.C.D. Turda, un vot fiind anulat. Iată moțiunea prezentată de acesta în fața membrilor de partid și a conducerii județene, la adunarea de la Turda fiind prezenți liderii clujeni ai a P.N.Ț.C.D., Horea Dan și Ramon Moldovan:

„ SĂ REDESCOPERIM VALORILE CREŞTIN –DEMOCRAŢIEI

 P. N. Ț. C. D.  este un partid creștin-democrat care își propune să asigure cetățenilor români,  o civilizație de tip european prin democrație autentică și morală creștină.       Creștin-democrația este doctrina, politică evident, ce urmărește să rezolve problemele societății bazându-se pe umanismul creștin,  care pune accentul pe individ  ca persoană umană, în toată complexitatea sa,  ținând cont de relația sa cu semenul și,  în special de relația sa cu DUMNEZEU.  Prin aceasta se diferențiază, creștin-democrația de celelalte doctrine politice (social-democrația, liberalismul sau altele),  care neglijează latura spirituală  a ființei umane,  pe termen lung, acestea având soluții incomplete care se referă doar la latura materială a individului. Creștin-democrația pune în centru PERSOANA și COMUNITATEA.  

Noi,  P. N. Ț. C. D.   vrem o societate care să progreseze nu numai material, ci și spiritual,  prin valorile morale și democrație.  P. N. Ț. C. D., singurul partid cu doctrină creștin-democrată autentică, dorește să construiască o societate de tip European care  să se bazeze pe morala creștină,  p competență,  cinste,  muncă, respect, adică o societate românească diferită de cea  în care trăim astăzi.

P. N. Ț. C. D.   trebuie să fie un partid ancorat în realitate,  mândru de trecutul său,  hotărât să lupte pentru un viitor mai bun al României.  Democrația presupune dialog și colaborare între forțele politice.  Izolarea și încrâncenarea,  acuzarea tuturor celorlalte partide politice nu fac decât să arate cetățenilor o față a politicii pe care,  cel puțin declarativ,  încercăm să o uităm: aceea a COMUNISMULUI REVANȘARD!

Moțiunea „Să redescoperim valorile creștin democrației” s-a născut din necesitatea de a promova  o politică modernă,  bazată pe corectitudine,  onestitate,  morală,  respect,  toleranță, dialog și colaborare între forțele politice care respectă aceleași valori și aceleași principii.  

DE UNDE PORNIM?

P. N. Ț. C. D.  se află la capătul unui drum care însumează,  dincolo de succesele și reușitele din 1989-2000,  nenumărate certuri,  eșecuri,  nemulțumiri care au făcut posibilă,  mai ales după pierderea repetată a ALEGERILOR PARLAMENTARE,  actuala stare de fapt a partidului.  Spun asta gândindu-mă la faptul că ne aflăm în situația de a recunoaște că ultima perioadă a însemnat,  pentru P. N. Ț. C. D.,  exclusiv  un proces de stagnare,  atât ca posibilitate de resuscitare a forțelor interne ale partidului și a mesajului politic,  cât și reflectarea partidului în sondajele de opinie curente.  Cei drept, actualul președinte național al P. N. Ț. C. D., nu a făcut nimic în a ridica cota de încredere a electoratului,  în oamenii partidului, în ideile partidului nostru.

Marea luptă pentru a menține P. N. Ț. C. D.-ul în conștiința oamenilor,  a fost dată de unele organizații locale,  printre care numărându-se și organizația P. N. Ț. C. D.  Turda,  care a obținut 3% din voturile turdenilor la ultimele alegeri locale dar și aceste organizații erau puține și nu au beneficiat de nici un ajutor de la centru!

Păcat că Ion Rațiu și Corneliu Coposu au lăsat un așa gol  în  structurile   P. N. Ț. C. D.-ului,  un gol care nu a putut fi umplut cu oameni asemănători lor.  Treptat,       P. N. Ț. C. D.   a rămas pe mâna unor oameni care nu au reușit să mențină standardul moral și principial al iluștrilor înaintași pomeniți.  Așa că,  s-a ajuns ca electoratul să fie blazat,  dezorientat,  decepționat,  pasiv,  electorat care,  fie nu merge la vot,  fie nu știe cu cine să mai voteze,  dezamăgindu-i cam toate partidele.  Lipsa unei perspective,  mizeria morală și nu numai,  lipsa de încredere în clasa politică,  lipsa unei perspective,  a dus pe mulți români în pragul disperării.

De aceea,  PNŢCD,  vrea ca soluție de salvare a societății - voința și acțiunea fermă pentru asanarea din rădăcini a societății românești actuale - toate instituțiile de bază trebuie schimbate radical,  pe baza criteriilor de competență și valoare morală.

Programul P.N.Ţ.C.D. TURDA

„Avem mai întâi nevoie de oameni de caracter și onești și pe urmă de oameni pricepuți în conducerea treburilor publice; între un hoț fără caracter,  dar priceput și între un om cinstit, dar mai puțin priceput, eu am preferat toată viața pe acesta din urmă. Astfel de oameni sunt mai de nădejde decât secăturile obraznice cărora nu le sticlesc ochii decât după afaceri. . .”

Acest crez, pe care l-a exprimat atât de clar, în urmă cu ani, Iuliu Maniu,  vrem noi  să-l îmbrățișăm, noua echipa a Biroului Municipal al P.N.Ţ.C.D. Turda, dacă va fi aleasă.

Programul Moțiunii

În ceea ce privește programul politic agreat de P.N.Ţ.C.D. Turda,  el se desprinde din Programul P.N.Ţ.C.D., „Calea Noastră” la care am avut și noi,  Organizația Turda un mic aport.

Programul politic pe care  organizația noastră îl agreează este de esență liberală (nu liberal),  care să aibă în centru interesele economice ale românilor.  Printre scopurile cheie ale unui programului propus de noi sunt stimularea inițiativei private,  încurajarea întreprinzătorilor și a liber-profesioniștilor,  valorificarea resurselor naturale și umane,  iar criteriul principal să fie beneficiul direct al românilor,  nu al statului sau al altcuiva.

- Vom continua munca de refacere a organizației,  având semnale că unii din vechii membri se gândesc să se reactiveze,  noi îi primim cu inima deschisă,  vrând astfel să arătăm că organizația noastră,  se vrea o structură viabilă pentru a da soluții la problemele pe care le întâmpină comunitatea turdeană și,  că noi,  P.N.Ţ.C.D.  Turda,  suntem o soluție pentru nehotărâții care nu s-au regăsit în nici un partid parlamentar.  Vrem ca organizația noastră să fie exemplu pentru toate celelalte organizații P.N.Ţ.C.D. din județ,  ca mod de organizare, ca relații între membri, ca și coeziune în toate hotărârile și,  bineînțeles,  ca rezultate.

- Doresc să formăm o echipă sudată care să participe activ la soluționarea problemelor ivite,  să se completeze unul pe altul și să vedem ce putem da fiecare partidului și nu  ce ne dă partidul nouă.

- Dorim să intensificăm relațiile cu comunitatea locală,  prin organizarea unui program la sediul partidului,  în care să primim cetățeni care au probleme și nu știu cui să se adreseze, să-i facem pe turdeni să înțeleagă care sunt drepturile lor  în relația cu autoritățile locale,  în așa fel încât să ne considere folositori.

- Vrem,  noua echipă aleasă,  să revigorăm Organizația de Femei şi de Tineret a P.N.Ţ.C.D. Turda,  prin atragerea de noi membri.

- Vreau ca noul birou  să promoveze eficient imaginea PARTIDULUI prin oamenii săi.  Pentru promovarea  partidului,  vrem să realizăm mai multe conferințe de presă, să publicăm articole în presa locală,  pe rețelele de socializare,  mai multe apariții la TV,  în care să vorbim de valorile partidului nostru,  să prezentăm oamenii noștri,  să promovăm principiile creştin democrate

- Ne dorim să creăm şi să distribuim material promoționale care să promoveze  imaginea si oamenii partidului.  Vrem să organizăm acțiuni  de caritate,  să accentuăm acțiuni le comune cu societatea civilă în folosul comunității.

- Împreună cu Centrul Rațiu Pentru Democrație,  dorim să intensificăm acțiuni comune pentru a accentua rolul lui Ion Rațiu în dezvoltarea democrației în România și de a sensibiliza opinia publică și autoritățile locale în a demara toate demersurile ca la Turda să poată fi amplasat un monument închinat democrației simbolizat printr-o statuie a lui Ion Rațiu și o alee sau o piață  să poarte numele, „lordului” politicii românești,  Ion Rațiu.  Tot împreună să conlucrăm la sărbătorirea Centenarului Ion Rațiu,  lucru care deja a fost demarat.

Ne dorim ca noua echipa aleasă să se implice active în viața cultural a orașului nostru prin organizarea,  la sediul partidului,  a unor expoziții de pictură ori lansare de carte.

- Noul Birou ales se va preocupa de actualizarea bazei de date a membrilor și simpatizanților de partid precum și în găsirea unor soluții pentru implicarea mai eficienta a   membrilor de partid în acțiunile demarcate.

-un alt scop al noului Birou va trebui să fie înființarea unor organizații locale ale PNŢCD-ului în unele localități limitrofe,  lucru care până acum nu a avut prea mult succes,  deci o schimbare de tactica se impune.

-Ne dorim o bună și eficientă  gestionare contabilă,  o eficientizare a colectării cotizațiilor și atragerea unor oameni și firme cu potență financiară care ar putea sprijini, fără pretenții,  prin donații-sponsorizări,  valorificarea potențialului istoric al partidului nostru,  PNŢCD Turda.

- Fiecare membru propus în Biroul Municipal al PNŢCD TURDA,  VA AVEA SARCINI FOARTE CLARE ASTFEL CA BIROUL SĂ DEVINĂ MAI EFICIENT ŞI SĂ DEVENIM O ORGANIZAŢIE MAI PUTERNICĂ,  DE CARE SĂ SE ŢINĂ SEAMA ATÂT LA NIVEL LOCAL CÂT ŞI LA NIVEL REGIONAL.

TOŢI MEMBRII BIROLUI MUNICIPAL TURDA A PNŢCD,  AFLAŢI PE MOŢIUNEA PREZENTATĂ,  SUNT OAMENI ONEŞTI,  REALIZAŢI PROFESIONAL,  CUNOSCUŢI ÎN COMUNITATEA  LOCALĂ  CA OAMENI DE ISPRAVĂ.

TOŢI VREM SĂ NE ADUCEM APORTUL NOSTRU ÎN DEZVOLTAREA COMUNITĂŢII NOASTRE LOCALE,  NE ANGAJĂM ÎNTR-UN PROIECT CARE NU NE ADUCE NICI UN BENEFICIU MATERIAL,   DAR SPERĂM  CĂ  PRIN DEVOTAMENTUL NOSTRU PENTRU VALORILE MORALE ŞI PRINCIPIILE PE CARE LE URMĂM, ADICĂ MORALĂ CREŞTINĂ-PATRIOTISM LUMINAT-DREPTATE SOCIALĂ- DEMOCRAŢIE ADEVĂRATĂ,  SĂ FIM UN EXEMPLU PENTRU TURDENI,  IAR COPIII NOŞTRI SĂ FIE MÂNDRI DE DEMERSUL NOSTRU.

SUS NAŢIA !   DOAMNE AJUTĂ !”

 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh