25
Joi, Apr
3 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image Corina Crețu, primul candidat de pe lista electoral a PSD cu ocazia alegerilor parlamentare europene a vizitat Câmpia Turzii și Luna,după ce a poposit la Luna, pentru a-și vizita soacra.

La Câmpia Turzii a fost așteptată de peste 200 de membri și simpatizanți PSD și PC, ”galeriile” organizațiilor de tineret ale acestor formațiuni aliate pentru aceste alegeri fiind conduse de Mihai Șandru și Alin Sălăgean. Surprinsă de căldura cu care a fost primită în sala de ședințe a Palatului Cultural ”Ionel Floașiu”, Corina Crețu a strâns mâna nu numai a șefilor din cele două partide ci și a tinerilor care au aclamat-o și care strigau cu mulți decibeli lozinci ca ”Europa venim!” și ”Mândri! Mândri! Mândri că suntem români!”

vizita-corina-cretu-2Corina Crețu a sosit însoțită de Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj, Ioan Oleleu, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, și senatorul de Turda, PSD-istul Alexandru Cordoș. Ea a fost întâmpinată pe esplanada Palatului Cultural de primarul Radu Ioan Hanga, președintele PSD, Petre Pop, și deputatul PC de Câmpia Turzii, Ioan Moldovan.vizita-corina-cretu-1

Luând cuvântul, candidata PSD pentru alegerile din 25 mai a punctat câteva dintre victoriile obținute de parlamentarii români în Parlamentul European în legislatura trecută.

Una dintre reușitele prezentate a fost și obținerea unui tarif unic pentru roaming la convorbirile telefonice internaționale, indiferent de statele Uniunii Europene d unde și unde se telefonează. ”Nu ne putem lega de Europa numai prin vorbe, trebuie să o facem și prin infrastructură”, a spus Corina Crețu, ”sperăm ca în acest an să reușim să depășim această perioadă de ură, dialogul politic a ajuns foarte jos, iar din discuțiile avute cu oamenii, am aflat de la aceștia că vor liniște și fapte în folosul lor”, a mai subliniat Crețu.

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan a stabilit imediat ce a luat cuvântul, care sunt așteptările sale de la membrii și simpatizanții PSD+PC: ”Aștept de la dumneavoastră, așa cum ați și promis, de altfel, să obțineți la Câmpia Turzii un scor de peste 50 % la alegerile europarlamentare. Peste luni sau peste ani, când mă voi întoarce la dumneavoastră, la Câmpia Turzii, vreau să spun că am făcut și eu ceva pentru această zonă. Am vorbit cu premierul Victor Ponta și cu ministrul Transporturilor, Dan Șova, care au aprobat continuarea Autostrăzii Transilvania, după ce un ministru din Cluj, de la noi, a dispus oprirea lucrărilor. Au început lucrările la autostrada Turda –Sebeș, astfel că, iată, un miliard de euro va fi investit în această zonă”, a transmis Lăpușan celor aflați în sală. La rândul său, primarul Radu Ioan Hanga, i-a mulțumit Corinei Crețu că a venit la Câmpia Turzii și a felicitat-o pentru activitatea sa, primind de la aceasta felicitări pentru cum conduce orașul. ”Avem încredere că veți reprezenta ”Partidul Salariaților”, pentru că asta este PSD, un partid al salariaților, nu al patronilor și proprietarilor. România are 32 de locuri în Parlamentul European pe care le va umple, oricum. Însă acele locuri vor fi ocupate de reprezentanții celor care vor merge la vot. Ne vom mobiliza, așadar, și vom munci pentru ca partidul nostru, ”al salariaților”, să obțină 16-17 locuri în Parlamentul European”, a promis Radu Ioan Hanga.

vizita-corina-cretu-3De la Câmpia Turzii, Corina Crețu a plecat imediat spre Turda unde, în fața sediului PSD a fost întâmpinată de președintele acestei formațiuni, Cristian matei, care i-a oferit un splendid buchet de flori, și de membrii filialei, mai ales ai organizației de tineret care au scandat lozinca PSD, de la aceste alegeri: ” Mândri că suntem români!”

Președintele PSD Turda, Cristian Matei, i-a prezentat Corinei Crețu organizația pe care o conduce, pe membrii acesteia, invitând-o apoi să le adreseze câteva cuvinte.

Corina Crețu le-a spus pesediștilor turdeni: ”După 10 ani de dominație a Partidului Popular European, a venit timpul ca și în Parlamentul European să ducem o politică mai aproape de oameni, de nevoile lor. Vreau să demonstrăm că putem avea performanță economică fără să reducem locurile de muncă și fără să tăiem din salarii”, a spus candidata PSD.

Întrebată despre posibilul ajutor pe care l-ar putea da turdenilor, Corina Crețu a declarat: ”În primul rând cred că este foarte important să potenţăm turismul în această zonă şi faptul că vom avea această autostradă Transilvania ne ajută foarte mult să legăm această regiune nu numai în vorbe de Europa, ci şi prin infrastructură şi în practică. Concret, eu v-am spus ce am făcut în legătură cu Câmpia Turzii atunci când am apelat fondul de globalizare şi să ştiţi că mai urmează voturi din parlamentul european pentru disponibilizarea acestor sume cu acordul Comisiei Europene. Într-adevăr este o problemă şi am văzut că Turda şi Câmpia Turzii, au un procent destul de ridicat al şomajului, este o problemă cu care ne confruntăm aici, în judeţul Cluj. Eu cred că este important să menţinem emblemele acestui oraş, cum este Salina, şi într-adevăr, prin deputaţii și senatorii noștri, prin atragerea fondurilor europene, pe de altă parte, trebuie să facem tot ce putem, dar nu le putem face toate peste noapte…”, a subliniat candidatul PSD pentru alegerile europarlamentare.

vizita-corina-cretu-4Și senatorul de Turda, Alexandru Cordoș, a ținut să adreseze câtva cuvinte oaspetelui organizației turdene: ”Am putea discuta foarte mult despre multe lucruri, e foarte important să transmitem, am spus şi la Câmpia acelaşi lucru, să transmitem şi celorlalţi, care nu sunt aici. Corina e bine venită aici la Turda, binevenită acasă, la Câmpia Turzii, pentru că noi te simţim acasă chiar dacă fizic nu ai fost într-o întâlnire a noastră, ai fost alături de noi în toate proiectele pe care le-am promovat împreună. Datorită eforturilor noastre şi inclusiv a doamnei europarlamentar Corina Creţu, a prim-ministrului, a lui Dan Şova, a lui Remus Lăpuşan, a domnului Cristian Matei şi a celor prezenţi,acest lucru s-a întâmplat şi aceşti bani au venit aici la autostrada Turda-Sebeş şi autostrada Câmpia Turzii-Ogra-Tg. Mureş”, a atras atenția senatorul de Turda, Alexandru Cordoș.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh