16
Ma, Apr
13 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Parlamentarii din zona Turda-Câmpia Turzii au luat parte la o întâlnire cu primarii orașelor dar și ai comunelor din jurul celor două municipii, o inițiativă a senatorului Alexandru Cordoş (USL), care ar trebui să se dovedească benefică în perioada următoare.

De la bun început trebuie să remarcăm că întâlnirea de lucru este una fără precedent în zona noastră și de aceea atât inițiatorul cât și cei care și-au dat concursul la reușita ei merită felicitări.

Au fost prezenți în Sala Mare a Primăriei municipiului Turda, în afara senatorului Cordoș, deputatul Mircea Irimie (PDL – Colegiul 8 Camera Deputaților), deputatul Ioan Moldovan (ales pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu în Colegiul 7 Camera Deputaților), deputatul Elena Uioreanu (Colegiul 9 ”munte”) dar și prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu, care a și jucat rolul de moderator al întâlnirii.

Înainte de a se da cuvântul primarilor prezenți la adunare,  fiecare parlamentar a Thumbnail imageținut o cuvântare în care a încercat să sintetizeze poziția sa față de problemele ”din teritoriu”, de la nivelul autorităților locale.

Senatorul de Turda, Alexandru Cordoș, de pildă, a spus celor prezenți, printre altele: ”Începem o nouă etapă, una în care o sa fim mai deschişi dialogului politic, social, şi mai ales o etapă în care trebuie să ne privim mai atent interesele şi să le gestionăm mai bine. Le-aş mulţumi parlamentarilor colegi pentru deschiderea de care au dat dovadă la iniţierea acestui proiect, preşedintelui şi vicepreşedintelui aici prezent ai Consiliului Judeţean şi domnului prefect pentru că şi ei au înţeles, aşa cum spuneam anul trecut că am realizat acea înfrăţire între judeţul Cluj şi regiunea Blekinge din Suedia. Gestionarea şi administrarea judeţului se poate face şi prin transferul unor puteri locale, iar municipiul Turda este al doilea municipiu ca importanţă, ca dimensiune şi ca resurse a judeţului Cluj. Plecând de la acest lucru noi vrem să auzim punctele dumneavoastră de vedere, proiectele la care aveţi nevoie de ajutor, şi apoi dorim să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca o mare parte din aceste lucruri să se întâmple”, și-a manifestat disponibilitatea politicianul USL aflat la al doilea mandat de senator al Colegiului 4 Senat din județul Cluj.

Deputatul de Turda, Mircea Vicențiu Irimie, a rostit, la rândul său: ”Eu aş dori să-l felicit pe domnul senator şi pe toţi cei care, alături de dânsul, au iniţiat această întâlnire. Prezenţa noastră aici denotă faptul că toţi purtăm acelaşi gând, de a promova, dezvolta şi a pune în valoare zonele pe care le reprezentăm şi sper că această zonă mare, Turda, Câmpia Turzii şi zonele învecinate să fie ajutată. Domnul prefect spunea la începutul discursului că este timpul şi momentul pentru o altfel de politică. O politică competitivă în care să ducem proiecte comune la bun sfârşit. Sunt convins că, dacă fiecare parlamentar duce şi o muncă independentă şi în acelaşi timp o muncă în echipă va genera un rezultat foarte bun. Eu cred că ne dorim cu toţii ca judeţul Cluj să fie un pol al Transilvaniei, unul economic, cultural, de învăţământ şi, mai ales, în turism pentru că există un potenţial fantastic în judeţul Cluj. Menirea noastră este aceea de a pune în valoare la nivelul României şi al Europei tot ce reprezintă judeţul Cluj”, a afirmat deputatul PD-L.

O poziție francă față de comunele din colegiul său pare dispusă să adopte și Elena Uioreanu (USL). Ea a sunat zilele trecute pe toți primarii din colegiul de munte cerându-le să-i transmită o listă și documentația aferentă, în legătură cu principalele lor necesități și cu cele mai importante proiecte ale administrației lor pentru a-i putea sprijini cât mai bine prin activitatea sa din Parlament. Și acest demers este unul fără precedent, ne-au mărturisit unii primari de comune, care susțin că legislatura trecută ”nu i-a prea durut capul de ei” pe parlamentarii lor. Aflată pentru prima dată la Turda, deputatul Elena Uioreanu a spus: ” Mă bucur că am intrat în această echipă, mă bucur că suntem toţi de acord că împreună putem să facem lucruri bune pentru Cluj. Am auzit proiectele judeţului, care sunt măreţe dar care se pot realiza, atunci când ne punem în gând un lucru şi ne luptăm pentru el. Rolul parlamentarilor este acela de a face legătura între administraţia locală şi cea judeţeană. Această legătură mă bucur că o putem face în echipă şi nu individual. Chiar dacă votul a fost uninominal, noi reprezentăm tot judeţul Cluj, toţi locuitorii acestui judeţ şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ajuta dezvoltarea acestui judeţ. În campania electorală nu am promis punctual lucruri pentru că era uşor să promit dar iată că a venit ziua în care trebuie să fac acest lucru pentru că am mandatul dumneavoastră şi acum chiar pot să spun că promit să mă lupt pentru toate proiectele, atât cele generale ale judeţului, dar mai ales pentru proiectele punctuale ale fiecărei localităţi pe care o reprezint sau care nu o reprezint dar care îmi va cere sprijinul pentru că primarii ştiu cel mai bine ce nevoi au”, a dat asigurări deputatul aparținând sexului frumos.

La rândul său, deputatul de la Câmpia Turzii, Ioan Moldovan, s-a arătat dispus să muncească în echipă cu colegii săi parlamentari din restul județului Cluj. Iată câteva dintre cuvintele rostite de primul parlamentar pe care l-a dat municipiul Câmpia Turzii din perioada post-comunistă: ”Este o realitate care devine din ce în ce mai evidentă, faptul că succesiunea întâlnirilor de lucru între administraţia judeţului şi grupul de parlamentari este o constantă. Săptămâna trecută ne-am angajat cu toţii în cadrul Consiliului Judeţean Cluj să devenim o echipă în care apartenenţa politică să fie bună, o echipă în care sufletele noastre de ardeleni şi de clujeni să primeze în tot ceea ce vom face în perioada următoare în Parlament. A fost un gest pe care preşedintele Consiliului Judeţean l-a apreciat şi urmează ca noi să dovedim că această echipă va fi una dintre cele mai bune din Parlamentul României. Trăim o perioadă foarte agitată în Parlament şi în Guvern, este perioada în care se discută viitorul buget, este o perioadă definitorie pentru ceea ce înseamnă diverse activităţi şi este normal ca în această perioadă parlamentarii judeţului să fie acolo, să fie activi, să urmărească îndreptarea a cât mai multor bani spre judeţul nostru”, a rostit deputatul Ioan Moldovan.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh