29
Vi, Mar
17 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deputatul social democrat Cristina Burciu este preocupată de situaţia asistenţei medicale primare din mediul rural al judeţului Cluj, adresându-se în acest sens, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog.

„Populaţia din zona rurală a judeţului Cluj, şi de altfel din toată ţara, întâmpină mari probleme din cauza insuficienţei cabinetelor medicale. De asemenea, ne confruntăm cu supraaglomerarea centrelor de primiri urgenţe din reşedinţele de judeţ şi oraşele mari, unde aceşti pacienţi ajung vrând-nevrând, neavând acces la servicii medicale mai aproape de casă”, a arătat parlamentarul clujean, în documentul oficial trimis conducerii Ministerului Sănătăţii.

În cuprinsul interpelării, Cristina Burciu a solicitat ministrului Bodog să-i răspundă următoarelor întrebări: „1. Care este situaţia unităţilor medicale şi sanitare din mediul rural, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj, raportat la numărul optim?; 2. Care este deficitul de medici şi asistenţi medicali din zona rurală, în ţară şi în judeţul Cluj, în comparaţie cu media europeană a unui cadru medical/locuitori?; 3. Ce măsuri aveţi în vedere pentru rezolvarea situaţiilor lipsei asistenţei medicale primare, mai ales în zonele izolate?”.

„Consider că se impune inventarierea clară a acestei situaţii, respectiv găsirea unor soluţii pentru ca starea de sănătate a populaţiei din mediul rural să nu aibă de suferit”, a concluzionat parlamentarul PSD.

 

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 14 noiembrie 2017

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh