Dicţionarul explicativ al Limbii Române defineşte termenul „moţiune” printr-o Hotărâre a unei adunări, aprobată prin vot, prin care aceasta îşi exprimă atitudinea, doleanţele sau revendicările în anumite probleme majore. Mai exact, în probleme de actualitate, stringente în definirea destinului unei societăţi. În opinia Partidului Social Democrat, subiectul prezentat în această moţiune de cenzură nu este nici de actualitate, nu se referă nici la vreo chestiune arzătoare, şi nici un are un obiect fundamentat pe realitate!
După ce s-au antrenat cu câteva moţiuni simple, soldate cu tot atâtea eşecuri, reprezentanţii opoziţiei au considerat că, în plin Post al Crăciunului, ar fi de bon ton pentru alegătorii lor bulversaţi şi din ce în ce mai puţini să le demonstreze că muncesc! În consecinţă, au redactat un document fără dovezi politice şi mai ales economice bazate pe luciditate, şi i-au dat numele „moţiune de cenzură”! Foarte bine, corect şi democratic, din punct de vedere al unui demers parlamentar, cu toate că nu are deloc acoperire în fapte!
Realitatea României şi a românilor din acest sfârşit de 2017 arată cu totul altfel decât cea descrisă de semnatarii moţiunii de cenzură! Creşterea economică a României este de 7%, depăşindu-se astfel previziunea iniţială de 5,5%, iar toţi indicii economici au fost îndepliniţi. Atenţie! Acest lucru nu îl susţine PSD şi Guvernul PSD-ALDE, ci chiar un recent clasament mondial întocmit de Fondul Monetar Internaţional, care clasează pe locul I la creşterea economică, cu 7 %, urmată de China şi India, iar într-un top estimat de OECD ne situăm pe locul trei, după India şi China.
O altă realitate indiscutabilă este numărul de salariaţi care a depăşit, după mult timp, numărul de pensionari în România! De asemenea, se estimează că peste un milion de români vor avea salariul de peste 1.000 de euro brut până în 2020, vor fi create peste 850.000 de locuri de muncă, va fi redus şomajul sub 3,5%, dar va scădea şi numărul românilor cu risc de sărăcie sau excluziune socială.
Alte fapte concrete realizate de Guvernul PSD în acest an sunt creşterea salariilor din sectorul public cu 21,2%, faţă de o creştere asumată de 20%, majorarea salariului minim pe economie la 1.450 de lei, precum şi a punctului de pensie la 1.000 de lei.
Totodată, alte măsuri îndeplinite în cele zece luni de guvernare sunt eliminarea CASS pentru toţi pensionarii, eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 lei, reducerea impozitului pe veniturile din pensii de la 16% la 10%, pentru pensiile mai mari de 2.000 lei, creşterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei, de la 1 martie 2017, şi la 640 lei, de la 1 iulie 2018.
Practic, au fost îndeplinite peste 100 de măsuri din Programul de guvernare, în toate domeniile vitale de activitate, de la educaţie la sănătate, şi de la asistenţă socială la agricultură, apărare, infrastructură, combaterea evaziunii fiscale, susţinerea IMM-urilor, etc.!
Cu alte cuvinte, moţiunea de cenzură a Opoziţiei – care oricum nu are nicio şansă, în lipsa voturilor parlamentarilor UDMR şi ai minorităţilor naţionale -, se înscrie în sensul frumoaselor versuri ale marelui Mihai Eminescu, din poezia „Criticilor mei”: „E uşor a scrie versuri, Când nimic nu ai a spune, Înşirând cuvinte goale, Ce din coadă au să sune; Critici voi, cu flori deşarte, Care roade n-aţi adus, E uşor a scrie versuri, Când nimic nu ai de spus.”
Deputat PSD Cluj,
CRISTINA BURCIU
21 noiembrie 2017
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.