29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poate că alegătorii din Câmpia Turzii ar trebui mai fidel informați despre ce se întâmplă în administrația locală, de aceea vom face, tot mai des apel la procesele verbale și minutele ședințelor de Consiliu local, adică la acele documente care consemnează exact spusele fiecărui participant. Veți vedea că discuțiile sunt chiar interesante, nu întotdeauna anoste.

Finalul anului 2017 a fost marcat de un scandal monstru făcut de edilul șef al Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, care, nemulțumit că ultima ședință convocată de el a fost boicotată de consilierii opoziției, i-a „beștelit” pe aceștia pe un ton pe care aleșii locali l-au considerat jignitor. La prima ședință din acest an, tot una extraordinară, convocată de primarul Lojigan, consilierii locali au avut posibilitatea să i-o întoarcă edilului, care a „încasat-o” din cauza subordonaților din primărie. Astfel că, ultima ședință a Consiliului local Câmpia Turzii a degenerat, ajungându-se la aruncarea de vorbe grele și polițe plătite primarului Lojigan. Ipocrit, nu a fost un cuvânt evitat!

Disputa a început cu o mică încălzire, cu schimb de replici a niște pase între doi jucători de tenis aflați la încălzirea din debutul unei partide, în momentul în care nimeni din executiv nu i-a răspuns consilierului PSD Isac Tudorache Ionel, care solicitase lămuriri pe marginea unui proiect de hotărâre:

 

Consilier local  P.P.U. - S.L. Tot Vasile Simion - Văd că nu vrea nimeni să îi răspundă domnului consilier...

Primar Dorin Nicolae Lojigan - Colegii din Primărie răspund, domnule consilier, atunci când sunt întrebați, nu când se fac afirmații gratuite...

Consilier local  P.S.D. Isac-Tudorache lonel - Eu m-am adresat inițiatorului!

Consilier local  P.P.U. - S.L. Tot Vasile Simion - Dacă v-a dat cuvântul doamna președintă, discutați! Dacă nu, vedeți că sunteți la ședința Consiliului Local!

Primar Dorin Nicolae Lojigan - Și?

Consilier local  P.P.U. - S.L. Tot Vasile Simion - Cereți voie, vă rog frumos, președintelui de ședință, înscrieți-vă la cuvânt, și discutăm atunci!

 

Au urmat momente jenante pentru primarul Dorin Lojigan care, după ce în urmă cu câteva zile i-a făcut „cu ou și cu oțet” pe consilierii opoziției, s-a trezit în situația de a le cere consilierilor de la putere (PNL, UDMR, PPU-SL – mai puțin Vasile Tot) să nu voteze proiectul de hotărâre pentru neadoptarea căruia făcuse scandal. A fost obligat să ia această decizie întrucât consilierii locali, chiar și unii liberali, i-au demonstrat că inventarul bunurilor din domeniului public al Municipiului Câmpia Turzii, supus aprobării aleșilor locali, fusese prost întocmit de angajații din primărie.

 

Consilier local P.N.L. Pătruţiu Mihail Iuliu - La ședința trecută am avut niște observații, dar nefiind cvorum am renunțat să mai vorbesc în plen și am rugat să se revizuiască punctele care țin de Piața Unirii și de Piața Mureșului. Având în vedere că a fost timpul foarte scurt, au fost sărbătorile, și nu au reușit cei din Primărie să rezolve problemele ridicate, propun ca toate punctele care țin de piețele indicate să dispară de pe listă și să vină cu precizări ulterioare.

Consilier local P.N.L. Varodi Ioan - Doresc să vă adresez două întrebări, doamna Ghinea. La pagina nr.24 avem piața de SE. Puteți să îmi explicați ce este?

Ghinea Corina, Șef Serviciul E.G.P. - Piața de SE este vechea piață care a fost, este vorba de
teren acolo la piața de SE, este una dintre problemele ridicate de către domnul consilier, în care erau și acele mese pe care nu am avut procesele-verbale de casare, deci aici valoarea trebuie să se scadă pe baza proceselor-verbale de casare, anume construcții dezafectate.

Consilier local P.N.L.  Varodi Ioan - La pag. 38 avem teren sport Viișoara...

Ghinea Corina, Șef Serviciul E.G.P. - Este vorba despre terenul de la Lut, cumpărat, avem C.F., dar așa este prins, teren sport Viișoara, deoarece așa a fost Cartea funciară trecută pe comuna Viișoara. După cum bine știți dvs., este în C.F. pe comuna Viișoara, pentru că așa a fost Cartea funciară și așa a rămas.

 

Au început apoi cei din opoziție:

Consilier local P.S.D. Uiorean Monica - La pag.23, poziţia 485, Incubatorul de afaceri, la situaţia juridică a imobilului scrieţi că s-a preluat în baza unei hotărâri judecătoreşti şi mai spuneţi un H.C.L. nr.29/2017. În această H.C.L avem aşa: terenul de la incubator, care este înregistrat la o altă poziţie, la pag.38, ca poziţie separată.
Eu de aici înţeleg că aţi modificat valoarea de inventar. Şi mai am încă o problemă, mai scrieţi o hotărâre,
nr. 106/2017, care spune că aparţine domeniului privat al Municipiului Câmpia Turzii - privat, subliniez -
chioşc provizoriu din tablă în Piaţa Mihai Viteazul, fără număr, şi chioşc provizoriu din tablă amplasat în
intersecţia străzilor Avram lancu şi Andrei Mureşanu.

Ghinea Corina, Şef Serviciul E.G.P. - Aici în mod sigur s-a strecurat o eroare, dar valoarea de
inventar nu este modificată!

Consilier local P.S.D. Uiorean Monica - Eu vreau să vă mai întreb ceva: la inventarul din 2015 Incubatorul de afaceri are o altă valoare de inventar, 2.440.400, aici are 2.520.946,54, eu știu că valoarea lui a fost de 2.755.000.

Ghinea Corina, Şef Serviciul E.G.P. - Aceasta este valoarea din contabilitate, sunt verificate
după cum observaţi...

Consilier local P.S.D. Uiorean Monica - Nu am aprobat în Consiliul Local modificarea valorii de inventar! Oricum, nu
bate nicio valoare!

Ghinea Corina, Şef Serviciul E.G.P. - Este valoarea din contabilitate, vă poate confirma...

Consilier local P.S.D. Uiorean Monica - Vreau să mi se dea explicaţii de ce este modificată valoarea unui mijloc fix care aparţine patrimoniului public al Consiliului Local! E vorba de valoarea de inventar, de valoarea din patrimoniu!

Primar Dorin Nicolae Lojigan - Doamna Boancă, există posibilitatea aprobării inventarului fără cele trei poziţii solicitate de către domnul consilier Pătruţiu şi de domnişoara Uiorean?

Consilier local P.S.D. Uiorean Monica - Mai sunt şi altele!

Consilier local P.S.D. Isac-Tudorache Ionel - Luaţi proiectul, refaceţi-1, sunt destule greşeli! Dacă aveţi răbdare, le aflaţi!

Primar Dorin Nicolae Lojigan - Eu am răbdare!

Monica Cherejdi, Director Executiv - Valoarea este luată din contabilitate, dar dacă există modificări faţă de 2015 au existat cu hotărâri, dar asta trebuie să verificăm. Nu se poate face nicio
modificare în contabilitate, cel puţin la mijloace fixe, indiferent că e public sau privat, fără hotărâre. Dar modificările trebuie să le verificăm, să vedem ce s-a întâmplat între 2015 şi 2017.

Dna. Uiorean Monica - Să vă puneţi de acord, inclusiv cu menţiunile. Mai sunt şi alte poziţii, verificaţi tot.

Nu suntem departe de momentul în care primarul Lojigan dă înapoi, vrea să retragă proiectul dar, cum chiar el afirmă, nu poate, astfel că le cere consilierilor de la putere, să se abțină pentru ca proiectul propus și avizat de el să nu fie adoptat! O premieră absolută pentru executivul și deliberativul din Câmpia Turzii, deloc onorantă!

Dar ce este mai interesant, abia urmează. Au intrat apoi în scenă doi dintre principalii „inamici” ai primarului liberal, pesedistul Isac Tudorache Ionel și pepeuselistul Vasile Simion Tot, cu acuzații de ilegalitate și o adevărată ceartă din partea primului, și „trageri de urechi” a primarului, „pus la colț” de celălalt, pentru ca președintele PSD Câmpia Turzii, Gheorghe Rece, să aibă ultimul cuvânt, unul urât, a cărui definiție a punctat-o în plenul ședinței, lăsând să se înțeleagă că așa este primarul.

Dar aceste picanterii, în alt material, care îl va continua pe acesta.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh