24
Vi, Mai
41 New Articles

Politic
Typography

Consiliul Județean investește aproape 5 milioane de euro în cel mai nou parc industrial, care se dorește a fi edificat pe raza comunei Luna.

Odată cu votarea bugetului de venituri și cheltuieli a județului Cluj, aleșii locali au aprobat alocarea sumei de 23 milioane de lei pentru TETAROM V. Dorința de realizare a acestui parc industrial este mai veche, încă de acum două legislaturi când, la Câmpia Turzii, ca și pe județ, puterea era deținută de Partidul Democrat. Ultima dată când s-a vorbit, mai pe îndelete, despre acest proiect a fost în preajma campaniei electorale de la finalul anului 2016, atunci dând declarații președintele Consiliului Județean, Alin Păunel Tișe, consilierul județean P.N.L., Cristian Haiduc, primarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, și primarul de la Luna, Aurel Giurgiu.

Ce declara atunci primarul Dorin Lojigan? „Proiectul TETAROM V poate rezolva  problema șomajului, nu doar pentru municipiul Câmpia Turzii, ci pentru întreaga zonă arondată acestei localități. Cel mai mare avantaj pe care locuitorii Câmpiei Turzii îl au este că nu vor mai trebui să-și caute de lucru în Cluj-Napoca, Jucu, Apahida, și sper ca municipiul Câmpia Turzii să devină dintr-un oraș „dormitor” cum îl numeam noi, într-un oraș prosper”, a spus, în decembrie 2016, printre altele, primarul Lojigan. Dar printr-o ultimă afirmație a edilului din Câmpia Turzii, făcută în plenul Consiliului local, în urmă cu doar câteva zile, „șomajul a ajuns, la Câmpia Turzii, sub 1%”. Astfel că se pune întrebarea: ce șomaj să mai rezolve parcul TETAROM V, dacă la Câmpia Turzii șomajul este de șase ori mai mic decât în...Luxemburg, țara cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor.

Consilierul județean Petre Pop, a postat, pe pagina sa de Facebook, opinia conform căreia Câmpia Turzii nu ar trebui să participe cu bani la acest proiect: „Acest proiect trebuie realizat strict pe banii Consiliului Județean Cluj, ai Guvernului României și ai UE. Câmpia Turzii și-a făcut datoria față de județ, ani de zile fiind unul din cei mai mari contribuabili, aici mă refer la ISCT, care a dat sume considerabile de bani pentru dezvoltarea județului Cluj. În această perioadă, Câmpia Turzii trece printr-o etapă dificilă economic, de aceea, județul este obligat moral să întoarcă acel sprijin prin alocarea unor sume considerabile pentru dezvoltarea zonei. (...) Am convingerea că primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu, are determinarea si priceperea de a duce la bun sfârșit acest proiect”, susține consilierul județean PSD, Petre Pop.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh