17
Joi, Ian
39 New Articles

Politic
Typography

Am semnat, împreună cu colegele parlamentar din toate partidele politice, o iniţiativă legislativă privind creşterea vârstei minime de la 3 la 7 ani pentru trimiterea copiilor din sistemul de protecţie în servicii de tip rezidenţial. Este vorba despre un act normativ de modificare a art. 64 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Iniţiativa legislativă este justificată în scopul respectării interesului superior al copilului, în contextul beneficiilor aduse de procesul de dezinstituţionalizare a copiilor. O recentă cercetare a instituţiilor europene de profil referitoare la activitatea celor 150 de centre de plasament din România, a relevat iminenţa mutării celor peste 19.000 de copii din centrele de tip rezidenţial în centre mici de tip parental, cu asistenţi sociali sau în plasament la familii, până în anul 2020.

România şi-a luat un angajament ferm în faţa Comisiei Europene de a diminua la maximum numărul copiilor aflaţi în sistemul instituţionalizat, şi de a-i transfera treptat în centre familiale, cu personal specializat şi posibilităţi incomparabil mai bune de afecţiune, creştere şi dezvoltare.    

În acest context, sper ca Propunerea legislativă pentru modificarea alin.(1) şi (2) ale art.64 din Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului să parcurgă cu celeritate fluxul legislativ al celor două camere parlamentare şi să devină lege aplicabilă în cel mai scurt timp!

 

Deputat PSD Cluj,

CRISTINA BURCIU

6 aprilie 2018

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh