29
Vi, Mar
18 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Discuțiile referitoare la aprobarea asocierii Județului Cluj cu Comuna Luna și Municipiul Cîmpia Turzii, în vederea realizării Parcului Industrial Tetarom V s-au transformat în prilej de plătire a unor polițe între politicienii rivali, din Câmpia Turzii, în cadrul ședinței Consiliului Județean din data. Nu au lipsit jignirile, de o parte și de alta, și „mișto”-urile lui Păunel  Tișe, ca să preluăm un termen din vocabularul unei etnii din țara noastră.

Aflând că, la Câmpia Turzii consilierii locali nu au putut avea la dispoziție materialele de ședință la timp pentru că un funcționar a fost beat (sic!), Păunel Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a întrebat, cităm, „ce mănâncă oamenii pe acolo?” Consilierul local PNL sugerează că aleșii locali din Câmpia Turzii ar fi proști sau incompetenți, cel puțin slab pregătiți. Cităm, În principal ei nu citesc nici măcar proiectul de hotărâre, cică l-a dat prea repede, dacă îl dădea mai târziu era același lucru, oricum nu  înțelegeau.....” (aceasta la doar 4 zile de când, în ședința Consiliului local din Câmpia Turzii, Cristian Haiduc a spus, despre consilierul PSD Octavian Ciobanu care pusese o întrebare, cităm, din nou, „Trebuie să îl înțelegem, omul nu poate mai mult” - extras din Procesul verbal al ședinței Consiliului local Câmpia Turzii din 26 iulie 2018).

Mai mult, liberalul Păunel Tișe, cere ca aleșii locali PSD din Câmpia Turzii să fie dați afară din Consiliul local pentru că nu au votat pentru asocierea respectivă. Totul pare desprins dintr-o comedie absurdă în care Tișe are un rol ce-i cere să poarte pe cap o pălărie cu mai multe cornuri cu clopoței, el cere fără noimă demiterea unor politicieni dintr-un partid concurent cu al său, și asta în multiple rânduri! Îi cere demiterea consilierilor din Câmpia Turzii colegului său, Remus Lăpușan, pe care se pare că îl consideră în continuare președintele PSD Cluj, uitând că această funcție este ocupată, din 2016 de Horia Nasra: „Eu zic să analizați și să-i dați afară pe cei de la Câmpia Turzii care n-au înțeles. Trebuie neapărat făcut curățenie acolo. (...) Dați-i afară! (...) Eu zic să analizați și să-i dați afară pe cei de la Câmpia Turzii care n-au înțeles. Trebuie neapărat făcut curățenie acolo. (...) Da! Dați-i afară! (...) Da! Dați-i afară pe consilieri!”

Preluăm discuțiile din procesul verbal al ședinței Consiliului Județean Cluj, din data de 30 iulie 2018. A început consilierul județean PNL, Cristian Haiduc, care i-a „pârât” pe consilierii locali PSD din Câmpia Turzii că s-au abținut la votarea asocierii: „Dragi colegi, vreau să vă mulțumesc, în primul rând domnului președinte Alin Tișe, având în vedere că din anul 2007 acest proiect pentru zona Cîmpia Turzii a fost inițiat, în primul mandat al domnului președinte Alin Tișe am început să facem acest proiect care, vedeți, după ațâția ani de zile ajunge să se materializeze. Țin să mulțumesc și colegilor de la PSD, domnului Alin Popovici care a fost cu noi la comuna Luna, în momentul când s-a votat acolo, domnului președinte Remus Lăpușan pentru că azi în comisia pentru buget-finanțe a susținut acest proiect, cred că și colegul Petre Pop astăzi va susține acest proiect.

Spun asta având în vedere că la Cîmpia Turzii consilierii PSD s-au opus total acestui proiect, au zis că  nu merită în municipiul nostru să fie Tetarom”, a spus Haiduc.

Imediat, ca într-un scenariu bine pus la punct, intră președintele Consiliului Județean Cluj, Păunel Tișe: „ - Glumiți?”

Cristian Haiduc: „Nu glumesc. Să verificați că au votat toți, s-au abținut, unul dintre ei chiar a votat împotrivă, a zis că nu merită, dacă nu se face exact pe raza localității atunci să nu se facă nimic. Acesta este stilul, vedeți! Am ținut să le mulțumesc celor care au înțelepciunea și înțeleg că și această zonă, care atâta timp a fost uitată, unde s-a închis un combinat foarte mare, are astăzi o șansă de a reveni la tradiția industrială și de a face lucrurile să fie în regulă pentru cetățenii de aici. Mulțumesc”.

Păunel Tișe:

„Domnul Pop, vă rog.”

Petre Pop:

         „Vă mulțumesc domnule președinte, îi mulțumesc și la colegul Cristian Haiduc că sunt o persoană destul  importantă dacă de fiecare dată când se votează ceva pentru Cîmpia Turzii trebuie să îmi aducă elogii, cu ghilimelele de rigoare.

Vreau să vă spun că voi vota, sunt pentru, ca parcul Tetarom V să se înființeze bine-nțeles la Luna, am susținut întotdeauna lucrul acesta și în momentul în care am aprobat sumele necesare dar în același timp am spus că trebuie să se facă pe banii Consiliului Județean și nu pe banii municipiului Cîmpia Turzii pentru că bugetul de la Cîmpia Turzii este, așa cum știm, destul de mic în comparație cu necesitățile municipiului și că au și ei acolo destule de făcut.

În același timp vreau să vă spun că colegii de la Cîmpia Turzii nu au fost împotriva parcului Tetarom V, au cerut câteva justificări tocmai în ideea că proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi cu 15 minute înainte și li s-a adus la cunoștință. Eu l-am înțeles și pe domnul primar care a spus că îi pare rău că a pus, pentru că are acolo un funcționar care era în stare de ebrietate și nu a fost în stare să ducă până la bun sfârșit proiectul de hotărâre”.

 

Ajunși aici, trebuie să punctăm ieșirea lui Tișe care, cum spune o vorbă din popor pe la Petrid, „a sărit în luțărnă!”:

Păunel Tișe:„ - Oamenii aceștia prin Câmpia ce mănâncă pe acolo?”

 

Răspunsul ar fi că mănâncă exact aceleași lucruri pe care le îngurgitau și când l-au votat pe colegul său de partid, Dorin Lojigan, de exemplu, ca primar.

Dar cei care aveți suficientă răbdare, puteți vedea dialogul, aberant, pe alocuri, nu doar plin de greșeli gramaticale. Redăm mai jos restul discuțiilor de la proiectul referitor la TETAROM V:

 

„Dl. Petre Pop:

Păi asta este! Asta ca să fim corecți, de aceea și spun lucrul acesta. Asta a fost explicația iar colegii au spus că în momentul când aduc un astfel de proiect, important, să îl aducă să îl discute, pentru că au cerut câteva lămuriri. Una din lămuririle pe care le doreau ei era cu ce contribuie municipiul, ca U.A.T? Ca beneficiari suntem într-adevăr, nu spune absolut nimeni, trebuie să fi aberant să spui că nu ești un beneficiar când se face un astfel de proiect.

În același timp vreau să vă mai spun că PSD Cîmpia Turzii nu a fost niciodată împotriva unui astfel de parc. Vreau să vă duc aminte că în 2012 la un moment dat și în 2013 am fost cei care am inițiat....

Dl. Alin Tișe:

Doar că  nu vreți să dați bani deloc. Sunteți de acord cu parcul dar să  nu pună Cîmpia nici un ban, logic.

Dl. Petre Pop:

Bine-nțeles, să știți că în același timp...nu este aiurea, să știți că în decurs a 90 de ani, Cîmpia Turzii a contribuit la dezvoltarea județului Cluj cu foarte mulți bani, cu foarte mulți bani prin Industria Sîrmei Cîmpia Turzii și mi se pare normal ca acum, acel efort să se întoarcă înapoi, eu nu cred că este o problemă din punctul acesta de vedere.

Dl. Alin Tișe:

Pe acest motiv nu vreți să contribuiți.

Dl. Petre Pop:

Nu, nu, v-am explicat foarte clar. Este foarte important că se face, salutăm inițiativa și a Consiliului Județean și a domnului primar de la Luna, care pune la dispoziție cele 100 de hectare fără nici o problemă, dar acuma să vi să spui că noi suntem împotrivă la un proiect care dezvoltă, asta este aberant.

În același timp să vă mai spun un lucru, eu vă întreb pe dvs., în dvs. domnule președinte am încredere, în domnul Haiduc și domnul Lojigan nu prea și să vă spun și de ce. Dacă luați în procesul verbal.....

Dl. Alin Tișe:

Sunteți decis? Sunteți 100% sigur?

Dl. Petre Pop:

Dacă am în dvs.?

Dl. Alin Tișe:

Da.

Dl. Petre Pop:

Până la proba contrarie. Până acuma nu mi-ați dat dovadă să mă îndoiesc, ei mi-au dat, dacă vă citesc o chestie scurtă, ce spunea de exemplu domnul Lojigan când era viceprimar, spune așa, domnului Haiduc coleg, din procesul verbal, spunea la un moment dat :..în al doilea rând aș vrea să vă spun că terenul despre care faceți vorbire și chiar dacă ați spus că nu politizați, nu v-ați putut abține să nu ne atacați cele 60 de hectare de teren prevăzute pentru parcul Tetarom-Luna ați uitat să spuneți oamenilor că se află peste apă, într-o zonă de deal, fără nici un fel de acces la utilități, fără un pod de traversare a râului, această punte nu face față unui transport mai mare de 10 tone.

Dl. Alin Tișe:

Cine zicea asta?

Dl. Petre Pop:

Domnul Dorin Lojigan, îi spunea domnului Haiduc. Pe urmă să vă mai spun de ce nu am încredere în domnul Haiduc, pe când era în minister....

Dl. Alin Tișe:

 Nu le amânați pe campania electorală astea acolo la Cîmpia Turzii?

Dl. Petre Pop:

Eu vreau să vă spun pentru că colegii trebuie să și înțeleagă lucrul acesta dacă s-a făcut vorbire. Noi am venit cu un proiect la Cîmpia Turzii, eu eram consilier local, în care ați venit și ne-ați spus în felul următor: domnule, ăștia de la Națiunile Unite vin și ne dau bani, facem un incubator de afaceri care intră într-o sinergie a faptelor și o să fie acolo o grămadă de afaceri.

Dl. Alin Tișe:

De unde vin ăștia?

Dl. Petre Pop:

De la Națiunile Unite, nu așa spuneați? Păi nu s-a întâmplat pentru că a venit, am semnat un protocol...păi nu, asta-i că aici e colegul.....

Dl. Alin Tișe:

Domnul Pop, cine e Națiunile Unite, cine sunt ăștia?

Dl. Petre Pop:

Păi asta ne spunea domnul coleg, probabil să îl întrebați pe dânsul.

Dl. Călin Tuluc:

Domnul coleg, acuma discutăm problemele.....

Dl. Alin Tișe:

Eu până acuma am crezut și cred mai departe că oamenii din Cîmpia Turzii sunt oameni serioși!

Dl. Petre Pop:

Păi sunt oameni serioși tocmai de aia....acuma să veniți să spuneți... cum îi zice, anumite lucruri eu zic că destul de aberante, hai să fim serioși! V-am spus, suntem de acord, nu este nici o problemă să se facă, tocmai ceea ce am afirmat este că trebuie să se facă pe banii Consiliului Județean și nu pe acelor din municipiul Câmpia Turzii, care e problema?

Dl. Alin Tișe:

Dar puteți să ne promiteți că susțineți proiectul acesta de acum înainte în Cîmpia Turzii chiar dacă acuma nu l-ați votat, de exemplu și v-ați abținut?

Dl. Petre Pop:

Păi acuma....dar nu, eu l-am ...o să îl votez, am votat întotdeauna...

Dl. Alin Tișe:

Nu, nu, eu vorbesc de consiliul local, până la urmă a fost o decizie politică.

Dl. Petre Pop:

Nu, să vă spun un lucru, oricum în doi ani de zile până se face, s-ar putea să îl punem noi în practică peste doi ani, în 2020.

Dl. Alin Tișe:

Evident.

Dl. Petre Pop:

Nici o problemă, că se schimbă, la alegeri câștigăm noi....nu...nu...s-ar putea să câștigăm noi.

Dl. Alin Tișe:

Uitați, pe acest considerent, măcar pentru acest considerent să îl votați și când va fi gata veți fi dumneavoastră.

Dl. Petre Pop:

Domnul președinte, eu v-am spus din start că îl votez, l-am votat și data trecută, nu am nici o problemă cu chestia asta numai că lucrurile sunt prezentate puțin distorsionat, asta e toată chestia.

Dl. Alin Tișe:

Domnul....vă rog, am mutat competiția politică din Câmpia la Cluj.

Dl. Cristian Haiduc:

Nu mutăm nimic și ideea e următoarea, nu știu cine a băut acolo și cine bea sau cine nu bea nu stau eu după funcționari dar purtăm discuția într-o fază derizorie și acesta este stilul PSD-ului. În principal ei nu citesc nici măcar proiectul de hotărâre, cică l-a dat prea repede, dacă îl dădea mai târziu era același lucru, oricum nu  înțelegeau.....

Dl. Petre Pop:

Stimate domn.....

Dl. Cristian Haiduc:

Pentru că......vă rog frumos nu v-am întrerupt, da? Deci, în primul rând le-am explicat acolo atât eu, a fost și un reprezentant al Consiliului Județean, a fost mai multă lume care a explicat foarte bine că noi practic, Câmpia Turzii nu punem nici un ban în proiectul acesta ci cât face o investiție speen off, deci dacă dorește să facă prima investiție în acel parc poate să o facă dacă nu, hotărăște consiliul local din Câmpia Turzii dacă o va face, de ce natură o va face, cât de mare, cât de mică, deci practic nici un ban.

După ce explici o jumătate de oră, o oră, le explică și altcineva, la început același lucru pe care îl spune colegul acuma, spune da, dar să fie pe banii Consiliului Județean, să nu fie pe banii noștri!

Păi nu înțelegeți fraților că voi nu puneți nici un ban! Ba înțelegem dar să nu fie pe banii noștri! Deci faci lucrul acesta, de cinci ori îți pui aceeași întrebare, astăzi, după un timp, vine colegul și ne spune același lucru, da domnule, aveți dreptate, e bun, dar nu pe banii noștri. Dar colegul, nu punem nici un ban! Știu, dar nu pe banii noștri!

Acesta este nivelul la care am ajuns și atunci ne mirăm că alții se gândesc dacă să mai investească în zona Câmpia Turzii, păi oamenii aceștia dacă acolo nu înțeleg lucruri simple, nu pot să le pună în practică, nu pot face mai mult, probabil că toată lumea se îndoiește!

Dl. Alin Tișe:

Eu sunt convins că...vă dau cuvântul imediat în replică, eu sunt convins că atât primarul cât și echipa de la primărie și mare parte a consilierilor locali de acolo susțin acest proiect.

PSD-ul trebuie să se definească și să se decidă ce face. Dacă votul PSD-ului constă în starea unui funcționar dacă a fost sau nu lucid, dacă în asta constă votul pe un proiect atât de important este foarte rău! Astea sunt chestiuni care după părerea mea nu ar trebui spuse aici pentru că, într-adevăr intrăm într-un ridicol.

 Problema este de profunzime, dacă PSD-ul ca și for politic susține o astfel de investiție ceea ce cred că o face doar că trebuie să se și manifeste ca atare  tocmai pentru a elimina eventualele politizări ale subiectelor că dacă PSD-ul nu a votat pentru că un funcționar era beat și nu le-a dat informațiile evident că nu putem să vă luăm în serios domnul Pop!

 Până la urmă proiectul în ansamblu nu constă nici în acel funcționar nici în faptul că era sau nu beat, nici în ceea ce dvs. și domnul  Haiduc spuneți aici în sală ci e o chestiune de proiecție pentru zona dumneavoastră și pentru oamenii de acolo.

Mizez pe susținerea PSD-ului pe mai departe pentru acest proiect și în consiliu local pentru că este un proiect pe care într-adevăr ni l-am asumat noi ca partid dar și primarul și împreună cu echipa noastră, dar, cum spuneați dvs. este pentru interesul local.

Vă rog, dacă aveți replică sau ce doriți.

Dl. Petre Pop:

Acuma nu intrăm în replici dar ideea este în felul următor, eu vreau să vă spun că nu a încercat nimeni să ducă în derizoriu acest proiect, problema e că s-a vehiculat în spațiul public și nu am vehiculat-o eu ci primarul dvs. iar la o grămadă de conferințe a spus că pregătiți o.......

Dl. Alin Tișe:

Îl iubiți foarte tare pe primarul de acolo.

Dl. Petre Pop:

Mă rog......chiar mi simpatic.

Dl. Alin Tișe:

Vi simpatic, mi-am dat seama.

Dl. Petre Pop:

Și vreau să vă spun un lucru, cine a declarat în conferință de presă că pregătiți nu știu...2 milioane de euro, 5 milioane de euro să investiți în parcul Tetarom V. Eu am făcut lucrul acesta?

Uitați-vă la declarațiile pe care le-ați făcut. Ei....cum nu știți..... Dumneavoastră în spațiul public, dumneavoastră PNL–ul de la Câmpia Turzii ați vehiculat aceste sume, la un moment dat, nu eu! Și normal că oamenii aceia și-au pus la un moment dat întrebarea, dăm, nu dăm bani? Ce e așa mare problemă?

Dl. Alin Tișe:

Dar Tetaromul acesta trebuie făcut din ceva bani, nu?

Dl. Petre Pop:

Normal că trebuie făcut și în al doilea rând eu nu am înțeles de ce a atâta zarvă pentru că noi oricum ca și municipiu suntem acționari la Tetarom, la societatea care va administra.

Dl. Alin Tișe:

Exact.

Dl. Petre Pop:

 Existau pârghiile necesare, nu a fost o mare minune protocolul acesta pentru că dacă vă uitați la partenerul 2 nici nu sunt prea multe lucruri de făcut pentru Câmpia Turzii, deci acuma participăm și noi, eu înțeleg lucrul acesta că este o chestiune strict politică.

Dl. Alin Tișe:

Atunci, dacă nu sunt obligații în protocol în sarcina consiliului local din Câmpia Turzii de ce v-ați abținut?

Dl. Petre Pop:

Eu nu m-am abținut....

Dl. Alin Tișe:

Vorbesc despre colegii dvs. care constatând că nu au....

Dl. Petre Pop:

Vorbesc despre mine, tocmai pentru că colegii de acolo sunt tratați....vi se pare normal domnule președinte să vi să spui că nu aveți creier și să jignești niște oameni! Ajungem la nivelul acesta!

Dl. Alin Tișe:

Trebuie să venim să conciliem lucrurile acolo.

Dl. Petre Pop:

Eu mizez pe înțelepciunea dvs. deci vă rog să îi temperați.

Dl. Alin Tișe:

Și fără alcool!

Deci domnul Pop, mizăm pe sprijinul PSD-ului la acest proiect.

Dl. Petre Pop:

În mod sigur, nu a fost nici o problemă, mai ales că acolo este un primar PSD care face lucrul acesta, nu?

Dl. Alin Tișe:

Unde?

Dl. Petre Pop:

La Luna.

Dl. Alin Tișe:

Aaa, credeam că vorbiți....nu mai știu eu, nu eram la curent cu informațiile...mă gândeam că vorbiți de Câmpia Turzii!

Da, domnul Lăpușan, vă rog.

Dl. Remus Lăpușan:

         Eu cred că cel mai important lucru este ca acest parc industrial să devină realitate, puteam face și istoria ci a susținut și cine nu a susținut acest proiect dar în urmă cu mulți ani de zile știți foarte bine că a fost, inclusiv aici în Consiliu Județean o discuție clară în care spuneam că ar trebui să avem un parc industrial în zona Turda Câmpia Turzii și foarte bine că se face, a rămas una la Huedin, este o discuție veche care.....

Dl. Alin Tișe:

Eu am fost inițiatorul la vremea respectivă în 2009.

Dl. Remus Lăpușan:

Suntem încă restanți din acest punct de vedere, dvs. ați susținut, am susținut și noi și susținem în continuare. Nu știu ce s-a întâmplat la Câmpia Turzii dar PSD-ul a susținut și susține acest proiect cu tot ceea ce este posibil.

Dl. Alin Tișe:

Și să vadă și la vot!

Dl. Remus Lăpușan:

Noi o să votăm acest proiect. Și haideți că, ce a fost la Câmpia Turzii este problema lor. Dar nu decid ei ce se întâmplă la Cluj! Deci, noi susținem acest proiect. În rest, sunt discuții inutile, din punctul meu de vedere.

Dl. Alin Tișe:

Dați-i afară!

Dl. Remus Lăpușan:

Ceea ce mi se pare mie foarte important este ca să nu ajungem în situația ca acest proiect să-l implementăm peste 3-10, nu știu câți ani de zile. Ar trebui ca după ce realizăm această asociere să avem o discuție foarte clară cu domnul primar PSD de la Luna, cu domnul primar PNL de la Câmpia Turzii. Este foarte în regulă că se asociază la acest proiect cu noi de la Consiliul Județean, să stabilim împreună cu conducerea Tetarom exact ce pas trebuie făcut pentru a deveni realitate acest proiect.

Dl. Alin Tișe:

Absolut de acord!

Dl. Remus Lăpușan:

Vestea bună este că acolo eu zic că o să fie mai mult decât atractiv acest proiect, astăzi se va da drumul la autostrada A10 de la Turda până la Sebeș, se lucrează și către Mureș. Deci, acolo o să fie un punct cheie pentru tot ceea ce înseamna zona Turda-Câmpia Turzii. Eu cred că datoria noastră este ca să facem în așa fel încât acest proiect să devină realitate. Luna vine cu le 100 hectare de teren, probabil că o să dorească să fie și dânșii parteneri cu noi în Tetarom, este o sumă destul de mare. Deci, eu cred că trebuie să punem pe listă punctual tot ceea ce avem de făcut ca să reușim să dăm în funcțiune acest proiect cât mai repede.

Dl. Alin Tișe:

Absolut de acord! Am avut o discuție și cu domnul primar de la Luna, care are toată deschiderea pentru a se întâmpla acest proiect. Câmpia Turzii nu se mai pune problema, de la început au fost partenerii noștri și inclusiv dacă va fi nevoie de susținere, ei și-au exprimat disponibilitatea, inclusiv de susținere financiară, dar aceste lucruri încă nu sunt stabilite, deocamdată Câmpia Turzii nu are în acest parteneriat nici o obligație financiară, iar dacă va fi vreodată în discuție le vom discuta inclusiv prin protocol sau modificare de protocol sau în altă formulă. Deocamdată nu se pune în discuție o contribuție, de aceea acest protocol putea fi votat fără nicio problemă și de consilierii de acolo. Legat de aspectul al doilea, sunt de acord că trebuie discutat cu toți primarii și cu domnul director Găvrea și vom încerca să grăbim cât putem de mult, în primul rând, să obținem titlul de parc inustrial, pentru că acest protocol cu lămurirea situației juridice a terenurilor cu toate celelalte. După cum știți, o parte din buget pentru acest parc este prins în bugetul județului, dar este și o altă parte din redevență care a fost prinsă la Compania de Apă pentru extinderea și realizarea rețelelor de apă și canalizare acolo, și eu sper să putem să-l realizăm. Într-adevăr există solicitări deja pentru acea zonă, fiind o zonă atractivă pentru societăți comerciale care vor să-și facă depozite sau fabrici în apropierea autostrăzii. Ca să ne întoarcem la obiectul proiectului, dacă legat de proiect mai sunt propuneri sau...când discuția a fost colaterală.        Vă rog, domnule consilier!

Dl. Dumitru Drăghici:

Domnul președinte, am rugămintea în continuare să discutăm chiar numai pe proiectul în sine. Că domnul Lojigan acum 15 ani a promis 2 milioane, că funcționarul a fost cum a fost, nu are nicio legătură cu proiectul în sine. A fost foarte clar, din primul moment. Am citi că unitatea administrativ-teritorială Câmpia Turzii nu trebuie să contribuie nici cu un leuț. Despre ce vorbim?

Dl. Alin Tișe:

Problema este falsă! Problema de fond este dacă Câmpia Turzii contribuie sau nu financiar, în funcție de asta se dorește sau nu parc industrial acolo?

Dl. Dumitru Drăghici:

Dar nu a fost vorba de asta!

Dl. Alin Tișe:

Păi nu asta este problema de fond? Și dacă Primăria Câmpia Turzii ar pune ceva bani, dacă ea câștigă ulterior din parc, nu asta este problema esențială dacă pune sau nu banii. Se pune, câți bani ar fi dacă ar fi să pună și câți bani se întorc la ea. Asta este esența!

Dl. Dumitru Drăghici:

S-a spus foarte clar că faci, că o să fi primul investitor acolo, că ai și beneficii indirecte o grămadă. Asta este altceva! Dar să discutăm despre...

Dl. Alin Tișe:

Dumneavoastră spuneți că motivele invocate de PSD erau motive inventate?

Dl. Dumitru Drăghici:

Exact!

Dl. Remus Lăpușan:

Nu, domnule președinte! Acum să nu exagerăm! PSD-ul v-a spus clar ce face. Lăsați-i pe cei de la Câmpia Turzii, poate că n-au gândit bine în ziua respectivă. Cred ca să evităm!

Dl. Alin Tișe:

Domnul Pop vă rog să gândiți bine altă dată!

Dl. Remus Lăpușan:

Că problema nu-i la Câmpia Turzii.

Dl. Dumitru Drăghici:

Mulțumesc!

Dl. Remus Lăpușan:

Pot continua?

Dl. Alin Tișe:

Da, vă rog!

Dl. Remus Lăpușan:

Deci, din punctul meu de vedere, revin la ceea ce am spus, pe lângă partea cu prioritizarea, acest proiect după ce Luna pune la dispoziție terenul are legătură în primul rând cu Tetaromul și cu Consiliul Județean Cluj. Deci, noi vom fi primii care vom da semnalul ce se face sau ce nu se face, că totul va depinde de Consiliul Județean care-i majoritar la Tetarom. În rest sunt discuții. N-are rost să mai discutăm! Se vrea! Și Câmpia Turzii și toată lumea vrea! Dar Consiliul Județean este pionul princicipal în toată povestea asta, și Consiliul Județean răspunde de cum se implementează proiectul, pentru că este vorba de Tetarom care va administra și administratorul parcului... Oricum n-au înțeles toți despre ce este vorba, nici de unii, nici de alții. Tetaromul va hotărâ ce se întâmplă acolo și va fi beneficiarul în toată povestea asta.

Dl. Alin Tișe:

Mulțumim pentru încredere, domnul Lăpușan! Dacă mai sunt luări de poziție! Eu zic să analizați și să-i dați afară pe cei de la Câmpia Turzii care n-au înțeles. Trebuie neapărat făcut curățenie acolo.

Dl. Petre Pop:

Hai să fim totuși serioși, să păstrăm proporțiile aici.

Dl. Alin Tișe:

De ce nu! Eu sunt un susținător! Doar să avem resurse! De ce nu! Domnul Pop, îmi cer scuze că ați intrat peste mine!

Dl. Petre Pop:

Am zis, totuși să fim serioși, deci, precum v-am spus, colegii s-au abținut pur și simplu, n-au fost împotrivă.

Dl. Alin Tișe:

Păi abținerea este vot împotrivă.

Dl. Petre Pop:

Păi bine! Acum abținerea estre vot împotrivă! Eu v-am explicat clar care a fost raționamentul și v-am explicat clar că există o serie de demersuri pe care aceiași consilieri locali au făcut în 2013 și 2014 pentru înființarea unui Tetarom V la Câmpia Turzii.

Dl. Alin Tișe:

Da! Dați-i afară!

Dl. Petre Pop:

Nu-i nicio problemă! Am înființat și un parc industrial fără nicio problemă. Deci, asta este o chestiune falsă! Acum eu înțeleg că acest protocol încearcă să fie speculat, eu știu, politic și așa mai departe. Dar să știm foarte clar cel care investește acolo este Consiliul Județean și Luna. Restul sunt povești.

Dl. Alin Tișe:

Da! Dați-i afară pe consilieri!”

Comentariile vă aparțin, stimați cititori!...

 

NA: Procesul verbal la care am făcut referire, poate fi consultat, în întregime, pe pagina Consiliului Județean Cluj, la adresa www.cjcluj.ro

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh