19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Contracandidații actualului primar, Cristian Matei, au lansat încă un mesaj de joasă speță la adresa celui pe care ar dori să-l dea jos din scaunul de primar pentru a-i lua locul. Grupurile de interese forțează preluarea Primăriei Turda prin orice mijloace, nu contează cât de mizerabile și de mincinoase sunt.primar cristian matei

Un număr necunoscut apelează numere ale turdenilor și le adresează un mesaj robot, care poate fi doar ascultat.  Un mesaj plin de minciuni prin care se urmărește manipularea opiniei turdenilor nehotărâți, care nu își iau informațiile despre viața societății locale din surse de încredere:

„Am sunat să te anunță că Cristian Matei, pesedistul care a trădat pentru PNL, după ce și-a umplut buzunarele din politică, este pe locul 3 în sondaje și nu va mai ieși primar. Adevărul este că Cristian Matei este un nesimțit de politician care și-a pus ginerele și fiica să sugă bani publici, ba chiar i-a acordat un teren valoros, pe nimic, băiatului său. În timp ce turdenii duc o viață sărăcăcioasă, Matei se lăfăie în milioane de euro iar noi nu avem drumuri asfaltate, locuri de muncă, investitori, nu avem nimic. Trebuie  să scăpăm de Cristi Matei. Până și PSD l-a aruncat ca pe o măsea stricată”.

Limbajul nesimțit al celor care au conceput mesajul împrăștie același miros pestilențial ca atacurile lui Liviu Alexa, cel care a vrut să pună labele pe PSD Cluj, iar pentru asta l-a atacat pe Cristian Matei, contracandidatul său la președinția organizației județene. Atacurile la persoana primarului și, mai ales, a familiei sale au oripilat întregul oraș. Scârbit, Matei a plecat la PNL, arătând că, dincolo de interesele politice, pentru el este mai important să-și ducă la îndeplinire proiectele și promisiunile făcut concetățenilor săi.

Acest mesaj este încă un semn că turdenii vor trebui să facă față unei campanii electorale murdare și să lupte împotriva manipulărilor de acest fel pentru a avea o conducere a orașului care să continue lucrurile bune făcute în ultima perioadă.

Nu o să mă erijez în apărătorul lui Matei, însă nici nu o să rămân indiferent când anumite grupuri de interese vor să pună laba pe frâiele orașului, pentru a se lăuda cu munca altora.  De la o poștă îți dai seama că cel/cea care a cacofoniat mesajul nu are un coeficient de inteligență prea ridicat, dar nu o să analizez aici pe cine bănuiesc pentru acest gest mârșav, de care sunt pline anumite grupuri de Facebook turdene. Prostia rezidă și din contradicția dintre „pesedistul care a trădat pentru PNL” și „până și PSD l-a aruncat ca  pe o măsea stricată”. Păi, ori e una , ori e alta. Dar când e doar să jignești și să murdărești un om, ce mai contează că uiți ce ai mințit prima dată, iar apoi te contrazici. Repet, nu o să demontez eu minciunile din mesaj, turdenii știu care este adevărul, dar parcă e jenant și penibil să spui că „noi nu avem drumuri asfaltate” când vorbești despre omul care a asfaltat  mai mult din drumurile turdene decât în douăzeci de ani înaintea mandatului său. Minciunile că se „lăfăie în milioane de euro” și că „și-a umplut buzunarele din politică” iarăși au „picioare scurte”. Asta pentru că toată Turda știe că Matei era un prosper om de afaceri înainte de a intra în politică, iar pe site-ul primăriei există, oameni buni, declarația de avere și de interese a lui Cristian Matei unde, ce să vezi, nu găsești milioanele de euro, chiar dacă se știe că e un om bogat pe care l-au invidiat multe generații de politicieni pentru afacerile private reușite. Nici vorbă de afaceri cu statul!

Dar acele milioane de euro despre care vorbește mesajul josnic, pot fi regăsite în cele mai noi bunuri ale turdenilor, peste 100 de milioane de euro fiind obținute de Matei pentru noile autobuze electrice, asfaltarea întregului oraș și alte obiective ale municipiului.

Cu toate denigrările, atacurile la persoană, minciunile, manipulările și mizeriile la care, din păcate, se pretează acești politicieni care vor să-l împiedice să fie reales primar, alegătorii turdeni vor trebui să aleagă dintre promisiunile pe care le fac acești candidați și faptele primarului în funcție. Turdenii vor decide dacă vor ca la Turda să fie atrase în continuare bani europeni pentru dezvoltarea orașului sau să riște cu un primar habarnist, pus pe căpătuială, dar care promite că vrea funcția de primar pentru binele cetățenilor. Da, cum să nu!

 

PS Poate n-ar fi rău ca organele de anchetă să se autosesizeze! Dar nu cred. Trăim în România, o tară... civilizată!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh