29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, condamnă comportamentul partidelor politice în această perioadă. El s-a referit, în cadrul conferinței de presă de ieri, de la Primăria Turda, cu preponderență la membrii și conducerile filialelor locale ale organizațiilor politice. Primarul îi acuză pe aceștia că, în aceste zile dificile pentru toți românii, principala lor preocupare este să-și facă o campanie electorală deplasată. În timp ce autoritățile locale și județene conlucrează pentru asigurarea tuturor matei cristian ovidiu stanilacelor necesare pentru lupta împotriva răspândirii coronavirusului, politicienii se bălăcăresc pe rețelele de socializare și nu numai.

„Fac un apel la toată lumea, în special la partidele politice, întrucât am observat că unii continuă campania electorală și eu cred că este nevoie de o solidarizare totală și implicare majoră în slujba comunității, din punct de vedere al pandemiei. Nu cred că este momentul să ne apucăm de campania electorală, cu atât mai mult cu cât nu știm care va fi hotărârea de la nivel național în ceea ce privește campania electorală, dar

cred ca partidele politice, decât să-și facă o campanie electorală, mai bine s-ar alătura executivului și consiliului local, tuturor factorilor implicați,  pentru a veni cu idei, cu soluții, chiar cu donații și oferte”, sună apelul făcut de edilul-șef.

Noi o spunem altfel. Aceste partide, fie că este vorba de PSD, USR sau T9, Pro România ori PMP, decât să irite oamenii cu o campanie electorală pentru care nu este momentul, mai bine și-ar aduce aportul în sprijinirea autorităților și cetățenilor municipiului Turda, pentru ca, împreună, societatea turdeană să treacă mai ușor peste aceste momente dificile create de pandemie.

Nu vreau să mai insist pe această temă, am mai scris-o în repetate rânduri, partidele politice din Turda sunt pline de habarniști, de oameni rău intenționați și de persoane care au o țintă precisă pentru ei și ai lor, sunt prea puțini aceia dispuși să muncească, cu adevărat, pentru comunitate. Iar dacă acum este în funcție un primar, haideți să i ne alăturăm să salvăm cât mai mulți dintre turdeni și apoi vom deschide dezbaterile pe principii politice.

 Cu atât mai mult cu cât acest primar a dovedit că îi pasă și că știe ce trebuie să facă. Știu că aceste rânduri îi dor rău pe opozanții săi, dar promit aici că îi voi lăuda și ei când vor merita. Dar până acum nu am văzut, fără nicio excepție, decât propuneri puerile, infantile și nepricepute din partea tuturor acestor jinduitori la funcția de primar, pe care nu au cum să o merite doar după laudele pe care și le aduc fără fapte.

Iar dacă vorbim de fapte, limitându-ne doar la acțiuni împotriva propagării virusului SARS-CoV-2 nu uităm că primarul Cristian Matei a coordonat o acțiune la finalul căreia s-au montat câte două dispensere de dezinfectant la urcările din fiecare autobuz al TUP Turda, orașul nostru devenind primul din România în care călătorii se pot dezinfecta pe mâini, în mod gratuit, pe mijloacele de transport urban public. De Zilele trecute  s-a realizat dezinfectarea școlilor, instituțiilor publice, a societăților subordonate care lucrează cu publicul, toate trotuarele, străzile, locurile de joacă ale copiilor, stațiile de autobuze etc. Cum spunea directorul Spitalului municipal Turda, dr. Ovidiu Stănilă, „bucurați-vă că străzile, trotuarele și piețele din Turda miroase a clor. Asta înseamnă că acolo nu există viruși”. Numărul autobuzelor s-a redus, pentru a nu încuraja pe cei care nu înțeleg să rămână acasă. Nenumărate apeluri au fost făcut de primarul turdean, cu precădere la adresa persoanelor vârstnice, să rămână acasă, să se protejeze de o posibilă infectare.

S-au desfășurat mai multe întâlniri ale Comitetului de Urgență Municipal, în cadrul căruia s-au luat mai multe măsuri benefice pentru populație și s-au pregătit mijloace de apărare împotriva răspândirii temutului virus. Iar aceste întâlniri continuă, cel puțin o dată la trei zile.

S-a decis închiderea Salinei Turda, o mină de Aur pentru Turda, pentru că sănătatea celor care muncesc acolo și a turdenilor, în general, sunt mai importante. Nu mai departe de ieri, dezinfectați, cu mănuși și măști am participat la o conferință de presă în care Cristian Matei și managerul spitalului au transmis turdenilor tot ce vor să știe despre situația pandemiei. Informarea cetățenilor este de înaltă clasă la Turda, prin intermediul organelor media care muncesc  acum mai mult ca niciodată, pentru ca populația să afle tot ce trebuie.

Rezultatul:  până în prezent, la Turda nu există nici un caz de COVID-19.

Nu o să îi întreb pe președinții partidelor care nu contenesc cu atacuri adresate de unii altora, ce au făcut ei în lupta contra coronavirusului? Dar poate o să îi întrebe alegătorii, cel puțin așa ar trebui.

Vom vedea în zilele următoare dacă politicienii turdeni vor urma solicitarea primarului turdean de a lăsa deoparte interesele politice și a conlucra împreună pentru binele cetățenilor, sau vor prefera să continue campania electorală în care majoritatea partidelor din Turda s-au lansat.

Aceasta cu atât mai mult cu cât, dată fiind situația creată de pandemia de coronavirus, nu se știe când vor avea alegerile care fuseseră programate, inițial, pentru vara acestui an.

De un lucru ar trebui să fie siguri acești politicieni plictisiți de lipsa de implicare în aceste momente grele pentru orice comunitate românească, alegătorii se scârbesc repede de acțiunile politice și taxează orice încercare de folosire a cauzelor de forță majoră pentru atragerea de simpatii sau capital politic. Iar turdenii, așa cum îi știm noi, nu uită și... nu iartă!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh