26
Vi, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ședința constituire a Consiliului local Câmpia Turzii, pentru mandatul 2020-2024, s-a desfășurat în Sala de ședințe a Palatului Cultural „Ionel Floașiu”, în prezența prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean, și Irina Munteanu, ambii foști angajați ai constituirea consiliului local campia turziiprimăriei din localitate.

Întrunirea a avut loc miercuri, 28 octombrie, începând cu ora 16, cu respectarea măsurilor sanitare impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii epidemiei de coronavirus. Ea a început, așa cum se cuvine, cu intonarea imnului de stat al României, după care prefectul Mircea Abrudean a dat citire hotărârilor judecătorești prin care s-a stabilit forma finală a Consiliului local. Una dintre acestea a invalidat mandatul de consilier local câștigat de Dorin Lojigan, aflat în deschiderea listei de candidați a PNL Câmpia Turzii, ca urmare a câștigării de către acesta a mandatului de primar al municipiului Câmpia Turzii. Alte hotărâri ale Judecătoriei Turda au invalidat mandatele de consilieri local ale lui Cristian Haiduc și Dumitru Drăghici, aleși în funcția de consilieri județeni, pe lista PNL. Tot din lista Partidului Național Liberal Câmpia Turzii au fost invalidați de instanță Antal Iosif Adrian (manager al Spitalului Municipal „Cornel Igna”), Goia Radu Andrei, Rusu Teofil și Tehei Mihai-Vlad. Astfel că lista de consilieri validați ai PNL Câmpia Turzii este următoarea:  Ghemeș Sabin Marcel, Pătruțiu Mihail Iuliu, Kaczka Georgiana Cristina, Socaciu Alexandru Gabriel, Oltean Finica, Stănilă Gheorghe, Crihălmeanu Călin-Sorin, Socaciu Gheorghe, Moldovan Liviu Cătălin, Goga Maria-Marinela și Nicoară Emil. De pe lista PSD nu a fost invalidat nimeni, iar de la ALDE, cel care a renunțat la funcția de consilier local câștigată la alegerile locale desfășurate în 27 septembrie 2020, este Gal Avram Marius. Astfel, instanța a validat de pe lista PSD Câmpia Turzii pe Rece Gheorghe Iulian, Armenean Daniel, Bogdan Marcel Nicu, Șandru Mihai și Șandru Camelia, iar de pe lista ALDE, Spătariu Adrian Petrică, Gal Samoilă și Bondor Laurențiu.

Prefectul a constatat, din informațiile furnizate de secretarul general al municipiului Câmpia Turzii, că Gheorghe Stănilă este cel mai în vârstă consilier local iar Kaczka Georgiana Cristina și Moldovan Liviu Cătălin, toți de pe lista PNL, aceștia conducând ședința solemnă în continuare, conform legii Administrației Publice Locale.

S-a trecut la depunerea jurământului, astfel că noii consilieri locali s-au perindat în ordine alfabetică la masa amenajată special unde, cu mâna pe biblie, au rostit, fiecare, următorul jurământ: „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Turda. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, apoi au semnat în dublu exemplar această declarați, unul rămânând la consiliul local.

A urmat citirea de către prefect a hotărârii judecătorești de validare a primarului, urmată de rostirea jurământului de către Dorin Nicolae Lojigan, primarul aflat la al doilea mandat, consecutiv, în fruntea executivului din Câmpia Turzii. Jurământul depus de edilul șef are același conținut ca și cel al consilierilor locali.

În finalul ședinței solemne de constituire a Consiliului local Câmpia Turzii, primarul Dorin Nicolae Lojigan a susținut un discurs în care a mulțumit alegătorilor, echipei sale, prefectului Mircea Abrudean, subprefectului Irina Munteanu, consilierilor județeni Cristian Haiduc și Dumitru Drăghici, și, nu în ultimul rând viceprimarului Sabin Ghemeș, despre care a spus că ar vrea să continue echipa făcută în mandatul trecut. „De astăzi, începem cu toții munca pentru un țel comun, continuarea dezvoltării municipiului Câmpia Turzii și alinierea acestuia la standarde înalte de bunăstare și viață socială, precum alte orașe din România. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a încheiat Lojigan primul său discurs din cel de-al doilea mandat de primar al localității sale natale. În finalul ședinței de constituire a Consiliului local 2020-2024, prefectul Mircea Abrudean a lansat un apel de respectare a normelor sanitare și de distanțare socială, arătând, ca și la ședința similară de la Turda, că județul Cluj are o incidență a cazurilor noi de Covid-19 de peste 4 la mia de locuitori, pe 14 zile. El a dorit însă să sublinieze că județul Cluj este fruntaș la numărul de testări, de aici și numărul mare de cazuri de Covid-19 relevate în fiecare zi.

Ședința s-a încheiat cu convocarea, de către primarul reales, la câteva minute după ședința de constituire, a primei ședințe de Consiliu local în noua formulă, pentru alegerea viceprimarului și stabilirea componenței comisiilor de specialitate. În urma votului consilierilor locali, Sabin Marcel Ghemeș a fost, la rândul său, reales în funcția de viceprimar al municipiului Câmpia Turzii, cu 17 voturi favorabile și două împotrivă.

S-a trecut la stabilirea componenței comisiilor de specialitate ale Consiliului local Câmpia Turzii, rezultând, în final, următoarea formulă, consfințită prin votul consilierilor locali:

Comisia nr.1 – pentru buget, finanțe, prognoze economice, administrație publică

Crihălmeanu Călin-Sorin-PNL-comisie de bază-PREȘEDINTE

Socaciu Alexandru Gabriel-PNL-comisie de bază-SECRETAR

Kaczka Georgiana Cristina-PNL-comisie de bază

Șandru Camelia-PSD-comisie de bază

Gal Samoilă-ALDE-comisie de bază

Comisia nr.2 – pentru urbanism și amenajarea teritoriului, administrarea domeniului public și privat, protecția mediului, investiții

Pătruțiu Mihail Iuliu-PNL-comisie de bază-PREȘEDINTE

Nicoară Emil-PNL-comisie de bază-SECRETAR

Stănilă Gheorghe-PNL-comisie de bază

Șandru Mihai-PSD-comisie de bază

Gal Samoilă-ALDE-comisie de bază

Comisia nr.3 – pentru învățământ, cultură, culte, sănătate, tineret, sport și turism

Oltean Finica-PNL-comisie de bază-PREȘEDINTE

Goga Maria-Marinela-PNL-comisie de bază-SECRETAR

Moldovan Liviu Cătălin-PNL-comisie de bază

Armenean Daniel-PSD-comisie de bază

Bondor Laurențiu-ALDE-comisie de bază

Comisia nr.4 – pentru muncă și protecție socială, protecția copilului și ordine publică

Bogdan Marcel Nicu-PSD-comisie de bază-PREȘEDINTE

Socaciu Alexandru-PNL-comisie de bază-SECRETAR

Socaciu Gheorghe-PNL-comisie de bază

Nicoară Emil-PNL-comisie de bază

Crihălmeanul Călin Sorin-PNL-comisie de bază

Comisia nr. 5 – pentru relații internaționale, minorități, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor

Kaczka Georgiana Cristina-PNL-comisie de bază-PREȘEDINTE

Moldovan Liviu Cătălin-PNL-comisie de bază-SECRETAR

Goga Maria-PNL-comisie de bază

Rece Gheorghe Iulian-PSD-comisie de bază

Spătariu Adrian Petrică-ALDE-comisie de bază

-----------------------

Ședința solemnă de consituire a Consiliului local Câmpia Turzii poate fi urmărită aici: https://fb.watch/1qfdEoLqCt/

-----------------------

Ședința de alegere a viceprimarului și stabilire a componenței comisiilor de specialitate ale Consiliului local Câmpia Turzii 2020-2024 poate fi vizionată aici: 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh