20
Sam, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Odată cu intrarea în vigoare a Legii pentru completarea OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, al cărei coinițiator am fost, votată dedeputat partidul national liberal cluj plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, relația dintre cetățean și instituțiile statului va fi semnificativ îmbunătățită. Eliminarea barierelor dintre stat și beneficiarii serviciilor publice este în mod evident în sprijinul oamenilor, care, după intrarea în vigoare a acestei legi, nu vor mai fi nevoiți să piardă ore întregi pe drumuri pentru a-și procura actele necesare pentru diferite servicii publice, în condițiile în care documentele respective sunt emise de aceleași instituții și se află în posesia lor. Sunt convinsă că de această lege se vor bucura mai ales persoanele vârstnice, fără îndoială categoria cea mai expusă din punctul de vedere al drumurilor lungi și obositoare ce trebuiau parcurse până la intrarea în posesie a unor acte solicitate. Nu în ultimul rând, românii vor câștiga și bani, pe lângă timp, actul normativ scutindu-i de efectuarea unui număr mare de copii xerox, ori de câte ori aveau o problemă de rezolvat cu autoritățile.

     Legea va oferi cetățenilor predictibilitate, prin simplificare şi debirocratizare, fapt ce va contribui esențial la creşterea încrederii populaţiei în activitatea administraţiei publice locale și centrale, precum și în serviciile oferite de stat. Totodată, autoritățile administraţiei publice își vor putea dovedi acum capacitatea de acțiune și eficiență, reliefată prin soluţionarea mai simplă şi mai rapidă a solicitărilor cetăţenilor.

   Cadrul eficient de simplificare a procesului de obţinere a unor servicii publice, prevăzut de acest act normativ, prevede  reglementarea ca instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale sau locale să nu aibă dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, în vederea soluţionării unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. În aceeași idee, legea stipulează că instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale vor solicita entităţilor care au emis documentele respective, în format electronic, copii sau extrase de pe acestea, în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public.

    Prin acest act normativ, se vor realiza progrese însemnate în ceea ce privește modernizarea sistemului administrației publice din România, și implicit, adaptarea acestuia la realitățile sociale ale prezentului, în care digitalizarea reprezintă o prioritate.

    Salut adoptarea acestei legi, ce reprezintă un pas remarcabil în ceea ce privește accelerarea procesului de debirocratizare a instituțiilor statului și a facilitării unei relații suple și flexibile între cetățeni și autorități.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh