29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Europarlamentarul USR PLUS (Renew Europe) Nicu Ștefănuță a fost numit ieri, 08 decembrie, raportorul general din partea Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene pe anul 2023. În această calitate, eurodeputatul va negocia cum vor fi cheltuiți banii europeni, luptându-se pentru creșteri bugetare asupra unor priorități importante cum ar fi sănătatea, schimbările climatice, digitalizarea, agricultura IMM-urile și cercetarea.

 

Este o victorie excepțională pentru europarlamentarul USR PLUS Nicu Ștefănuță! Această numire vine în urma rezultatelor excelente obținute în calitate de raportor, din partea grupului Renew Europe, pentru bugetul Uniunii pe anul 2022, reușind să obțină prin negocieri creșteri de jumătate de miliard de euro pentru sănătate, digitalizare, programul educațional Erasmus, mediu și Parchetul European.

 

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță va iniția negocieri care vor dura un an de zile și se vor axa pe felul în care banii europeni vor fi folosiți în 2023. Procedura de negociere începe încâ de acum, cu toate grupurile politice din Parlamentul Eurpean, iar apoi cu celealte instituții, Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene.

 

Este o victorie uriașă și o onoare de a lucra pe unul dintre cele mai importante dosare pe care un europarlamentar poate să lucreze! Este nu numai o onoare, dar și o responsabilitate majoră de a negocia bugetul Uniunii, mai ales în aceste vremuri când, pentru multe țări, banii europeni sunt soluția pentru a ieși din criză și pentru a face investitiții publice. România are ca aliat Uniunea Europeană și, în următorii ani, are un potențial enorm de dezvoltare: să-și transforme infrastructura, administrația, să aducă noi locuri de muncă bine plătite. Bugetul Uniunii Europene este despre banii tuturor contribuabililor europeni care trebuie să fie cheltuiți într-un mod cinstit, transparent și eficient” declară Nicu Ștefănuță.

 

Parlamentul European este, de fiecare dată, foarte exigent și atent cui încredințează rolul de a gestiona banii întregii Uniuni, fiind vorba despre o sarcină extrem de complexă. Un singur alt europarlamentar român, Siegfried Mureșan, a mai îndeplinit această funcție, fiind desemnat în anul 2016.

 

Bugetul prevăzut pentru 2023 are o importanță deosebită, deoarece trebuie să sprijine redresarea rapidă a economiei. Este anul în care țările membre vor primi cei mai mulți bani din istoria UE – peste 300 de miliarde de euro.

 

Nicu Ștefănuță este membru al Uniunii Salvați România și a fost ales europarlamentar pe lista Alianței USR- PLUS în 26 mai 2019. Este vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite și membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European, coordonator al Comisiei Pentru Lupta Împotriva Cancerului și supleant în Comisia pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh