30
Ma, Mai
23 New Articles

Politic
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

USR susține digitalizarea justiției. Proiectul deputatei Oana Murariu pentru ca hotărârile judecătorești să se comunice din oficiu prin poștă electronică, adoptat în Parlament.

 Camera Deputaţilor a adoptat marți, 31 mai, un proiect de lege potrivit căruia comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face, din oficiu, prin poştă electronică, dacă au fost indicate datele corespunzătoare în acest sens sau la solicitarea expresă a instanţei în timpul procesului.

 Proiectul de lege inițiat de deputatul USR Oana Murariu impune instanțelor civile să comunice deciziile prin e-mail, acolo unde este posibil.

 „Este un pas de la cer la pământ care trebuia implementat de mult pentru eficientizarea actului de justiție cu avantaje materiale și de timp și pentru magistrați și pentru cetățeni. Prin acest proiect, persoanele care doresc și au o adresă de e-mail să poate să primească hotărârea judecătorească fără hârtie, fără ștampilă, fără timp pierdut, fără factor poștal. Toate acestea sunt absolut normale pentru anul 2022. Noi facem pași care în realitate sunt destul de mici. Ce trebuie făcut ține de Ministerul Justiției. Trebuie ocupate posturile de magistrați, trebuie suplimentate schemele de personal la magistrați și grefieri și trebuie făcute odată”, spune deputata Oana Murariu, care susține continuarea măsurilor de eficientizare a sistemului judiciar.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh