20
Sam, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Autostrada Transilvania intră în linie dreaptă pe tronsonul Cheţani - Câmpia Turzii, în urma semnării contractului pentru finalizarea acestuia. Lucrările vor fi efectuate de un consorțiu format din asocierea unor societăți austriece și germane, termenul pentru finalizarea celor 15,7 kilometri fiind de 21 de luni.

Finanțarea acestui lot este asigurată din fonduri europene, investiția fiind de 420,34 milioane de lei.

Construcţia lotului Cheţani - Câmpia Turzii prevede două poduri, șapte pasaje și un nod rutier, cel de la Cheţani.   

Această porțiune este ultima nefinalizată din tronsonul Autostrăzii Transilvania - A3 care face legătura între Cluj-Napoca și Târgu Mureș,

Execuția celor aproape 16 kilometri a fost blocată o bună perioadă de timp, din cauza rezilierilor, contestațiilor și a dificultăților de desfășurare a licitațiilor, fapt ce a făcut ca lucrările să fie oprite.    

Noua asociere care și-a adjudecat contractul va finaliza în trei luni procedura de proiectare, urmând ca, ulterior, să aibă la dispoziție 18 luni pentru finalizarea efectivă a investiției.

Apreciez faptul că Guvernul Nicolae Ciucă își respectă angajamentele luate la începutul mandatului, în ceea ce privește continuarea lucrărilor la infrastructura mare, după o perioadă de stagnare pe perioada fostului ministru al Transporturilor, perioadă in care nu a fost semnat niciun contract de execuție în opt luni de conducere.

Sunt optimistă că noii constructori vor duce la îndeplinire cu succes și în termenul asumat această investiție, de mare importanță pentru locuitorii județului Cluj și ai Ardealului.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh