19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

„Un nou Birou Local pentru USR Turda!”, postează pagina oficială de Facebook a partidului. Cu un semn al exclamării la final pe care îl punem și noi la  afirmația: Andrei Suciu nu este, din nou, nici măcar simplu membru în respectivul birou! Asta cu toate că Biroul Local de conducere al USR Turda, în noua componență este cel care va stabili lista candidaților la alegerile locale viitoare iar Andrei Suciu, candidatul partidului pentru funcția de primar de la ultimele două alegeri, din nou nu se regăsește, nici măcar ca simplu membru al acestui birou.

Din păcate, simpatizanții USR nu au avut parte de nicio declarație publică a acestuia, referitoare la retragerea sa din orice funcție de conducere în cadrul filialei turdene, deși la primele alegeri interne după alegerile locale din 2020, Andrei Suciu dispare din componența Biroului local. Evident că a fost alegerea sa, dezamăgit probabil că a pierdut a doua oară în fața actualului primar, Cristian Matei, care l-a învins atât din poziția de candidat PSD, cât și din cea de candidat PNL. 851 de voturi i-au lipsit lui Andrei Suciu pentru a câștiga primăria, în 2016, în timp ce, la alegerile din 2020, ecartul față de Matei a crescut la 5267!

Dealtfel, Suciu a mai făcut un astfel de gest, ba, poate, mai vehement, după alegerile locale din 2016, când și-a dat demisia din USR. Dar atunci, măcar, a explicat decizia sa în mod public, o motivație pe care o găsiți aici:

Andrei Suciu a demisionat din USR!

Sigur că, retrăgându-se din conducerea USR, Andrei Suciu pare a juca rolul tehnocratului, pe care l-a mai încercat, fără succes, și în 2016:

Andrei Suciu, inginerul care a muncit în Dubai și Marea Britanie, propunerea anti-politicului pentru Primăria Turda

Revenind la ziua de azi, iată anunțul făcut de USR Turda, despre ultimele alegeri interne: „În 16 decembrie 2022, a avut loc Adunarea Generală a membrilor filialei USR Turda, convocată pentru alegerea structurilor de conducere locale. În urma votului exprimat de membri, structura Biroului Local USR Turda, pentru următorii 2 ani și 3 luni, este următoarea: Președinte - Ciprian Rigman; Vicepreședinți - Alin Pop, Gabriela Blăniță, Ciprian Bogaciu; Membri - Liliana Oaida, Florin Țifui, Adrian Teban, Marius Riter, Cornelia Bercea, Călin Andruș, Daniel Baicu”, este anunțul făcut de USR Turda celor care le urmăresc sau au vizionat întâmplător pagina de pe rețeaua de socializare.

Deci tot fără Andrei și, din nou fără Turdean. Acel Turdean care se retrăsese din conducerea USR, din funcția de președinte, în 2019, doar pentru a reveni în funcție de conducere, ca membru al Biroului Local, după pandemie, în 2021, pentru a pleca, din nou, iată, în decembrie 2022.

Se remarcă urcarea în poziția de vicepreședinte a Gabrielei Blăniță, consilier local venit pe filiera Plus și a lui Alin Pop, care până acum era doar membru al biroului. Adrian Teban, celălalt consilier local din partea partidului, a rămas doar membru în biroul de conducere al filialei, unde apare, printre alții, Marius Riter, despre care apropiați ai USR Turda susțin că se ocupă de textele emise de partid pe rețelele de socializare și îi și consiliază pe aleșii locali înaintea ședințelor Consiliului local Turda.

Așa cum ne-a obișnuit, USR Turda, o filială care stă extrem de prost la capitolul comunicare. Bineînțeles că nu precizează numărul membrilor filialei și, cu atât mai puțin, numărul voturilor obținute de fiecare candidat, așa cum ar trebui să facă orice partid politic dedicat transparenței (cum se pretinde USR) și onestității în relația cu simpatizanții săi. Dar, mai ales, nu precizează motivele dispariției lui Andrei Suciu din orice funcție de conducere, fapt care îi interesează foarte mult pe cei care l-au votat și care lasă loc unui șir nesfârșit de interpretări și speculații. Pe care noi ne abținem să le facem, deocamdată, dar îi așteptăm, bineînțeles, cu precizări, dacă doresc să le facă, atât filiala cât și pe Andrei Suciu, care sunt datori alegătorilor cu  minimă sinceritate care nu este conținută în postarea seacă de pe Facebook.

Însă nu putem să nu întrebăm și să ne întrebăm.

La alegerile interne locale din 2019, în fruntea filialei turdene fusese ales tot profesorul de istorie de la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu”, Ciprian Rigman, iar vicepreședinți USR Turda fuseseră aleși atunci Andrei Suciu, care urma să fie și candidatul de primar al partidului la funcția de primar și Corina Duca ia membrii Biroului Local USR Turda: Ovidiu Alexandru Micu, Cristian Iordache, Adrian Teban și Alin Pop. Rigman a fost reales în 2021, maziliți fiind vicepreședinții, probabil fiind considerați vinovați de eșecul din 2020. Dacă observăm că Gabriela Blăniță devine vicepreședinte în 2021 și este confirmată în funcție și în 2022, putem bănui că lui Andrei Suciu i se pregătește un contracandidat pentru poziția de candidat la postul de primar. Oare să nu i se mai permită actualului consilier local să candideze pentru a treia oară, după cele două înfrângeri suferite? Să meargă USR pe mâna unei candidate, fie ea și cel mai activ consilier local, dacă este să judecăm după luările de cuvânt din forul legislativ local? Se întrevede o luptă între tehnocrații-politicieni Andrei Suciu și Gabriela Blăniță? Dealtfel, pagina de Facebook USR Turda, conține mult mai multe postări legate de activitatea Gabrielei Blăniță, din 2020 încoace, și doar câteva, foarte puține, care îl pomenesc pe Andrei Suciu. Să fie realitatea, să fie preferința celui care se ocupă de pagină ori a conducerii USR Turda? Și dacă a conducerii, a cărei conduceri? A celei de fațadă sau a celei din culise?

În final, să mai precizăm că, deși alegerile interne de la Turda au avut loc pe 16 decembrie 2022, USR Turda anunță public rezultatul acestora abia în 5 ianuarie 2023?! Hazliu, dar... explicabil!

 

//////////////////////

 

Iată, mai jos, precedentele informări referitoare la alegeri în cadrul filialei Turda a USR:

„Sâmbătă, 5 octombrie 2019, a avut loc Adunarea Generală a membrilor USR Turda, în prezența deputatului USR Emanuel Ungureanu și a președintelui USR Cluj Cătălin Sălăgean.

Adunarea Generală a ales noua conducere a filialei Turda, Comisia de Arbitraj și cenzorul, pentru un mandat de 8 luni, până la alegerile locale de anul viitor.

Componența Biroului Local este următoarea: președinte: Ciprian Rigman, vice-președinți: Andrei Suciu și Corina Duca, membri: Ovidiu Alexandru Micu, Cristian Iordache, Adrian Teban și Alin Pop. Comisia de Arbitraj este formată din Radu Inocan, Gavril Pop și Alexandra Nistor, în timp ce în funcția de cenzor a fost aleasă Alexandrina Inocan.

Prioritățile noului Birou Local al USR Turda includ obținerea unui rezultat bun la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, pregătirea alegerilor locale din 2020, consolidarea echipei și sprijinirea dezvoltării de filiale în proximitatea Turzii.

În cadrul Adunării Generale, vice-președintele ales, Andrei Suciu, și-a anunțat intenția de a candida la funcția de Primar al Municipiului Turda, iar noul Birou Local a confirmat sprijinul necondiționat pentru această candidatură.

Membrii au apreciat activitatea conducerii interimare a filialei, în special a președintelui Emil Turdean, care, potrivit declarațiilor sale publice, s-a retras din structurile de conducere, rămânând membru activ al filialei.

Mulțumim tuturor membrilor care au luat parte la adunarea generală și dorim succes noii conduceri locale în atingerea obiectivelor stabilite!”

 

 

„Luni, 22 februarie 2021, Adunarea Generală a membrilor a ales noua structură de conducere a USR Turda. Conform votului exprimat de membri, Biroul Local USR Turda are următoarea componență:

Ciprian Rigman - președinte

Liliana Oaida - vicepreședinte

Alexandra Nistor - vicepreședinte

Izabela Popa - membru

Tudor Bunea - membru

Cristian Andreica - membru

Marius Riter - membru

Mandatul noului Birou Local se exercită până la fuziunea cu colegii din PLUS Turda, urmare a deciziei definitive oferită de instanță.”

 

„Miercuri, 23 iunie 2021, Adunarea Generală a membrilor a ales noua structură de conducere a USRPLUS Turda.

Conform votului exprimat de membri, Biroul Local USRPLUS Turda are următoarea componență:

Ciprian Rigman - președinte

Gabriela Blăniță - vicepreședinte

Liliana Oaida - vicepreședinte

Adrian Teban - membru

Marius Riter - membru

Emil Turdean - membru

Florin Țifui - membru

Daniel Baicu - membru

Ciprian Bogaciu - membru

Durata mandatul noului Birou Local este de 1 an si 6 luni.”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh