26
Vi, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Vineri, 27 februarie, sala mare a primăriei turdene a găzduit şedinţa Consiliului Consultativ al PD-L Turda. Sală arhiplină, cu activişti tineri sau mai în vârstă, cu oameni pe care portocalii s-au bizuit la ultimele alegeri, dar şi membrii noi, dornici să facă parte din „echipa câştigătoare”. Participarea capilor judeţeni a fost una onorantă pentru filiala turdeană, de la preşedintele Consiliului Judeţean la Prefectul judeţului, de la parlamentarii pedelişti la consilierul personal al premierului Emil Boc, Iuliu Păcurariu. 

Cu aceeaşi ocazie au fost primiţi noi membrii de partid şi s-au susţinut alocuţiuni din care prezentăm în cele ce urmează câteva pasaje.
Tudor Ştefănie, primarul municipiului Turda: ”Dacă ne gândim la anul 2007 la alegerile europarlamentare, a fost pentru prima dată când votul cetăţenilor s-a dat pentru a trimite români în Parlamentul European. Turdenii au dat Partidului Democrat 36% din voturile lor. A fost o ascensiune foarte bună. În anul 2008 peste 56% din turdeni au votat cu PD-L pentru funcţia de primar. (...) Noi, primarii, am avut întotdeauna o mare problemă, trebuie s-o recunoască şi alţii: lucrăm cu oamenii. Cu ei este foarte greu de lucrat şi este mult mai greu de lucrat aici în comunităţile mai mici unde probelmele sociale nerezolvate creează şi o stare de nemulţumire permanentă a cetăţenilor pentru că e firesc să se gândească dacă ei mâine mai au locuri de muncă, dacă cineva le rezolvă problemele sociale cu care se confruntă. Chiar dacă am reuşit în această perioadă prin diverse programe de finanţare să rezolvăm o parte din ele, nu reuşim să rezolvăm partea mare a acestor probleme. Acestea nu se pot rezolva imediat şi trebuie să înţeleagă că lucrurile nu se fac peste noapte.”

Florin Stamatian, noul prefect al judeţului Cluj: „Sunt cetăţean al urbei şi am fost mândru întotdeauna că sunt turdean. Am spus că în lume sunt două lucruri unde totul este posibil: în Statele Unite şi la Turda. Am avut experienţe atât cu administraţia din Turda cât şi cu lumea şi, credeţi-mă, la Turda, totul este posibil. Îmi aduc aminte cu câtă mândrie le spuneam colegilor mei de Thumbnail imagefacultate despre acel oraş de la 40 de mii de locuitori, atunci când m-am născut, a ajuns la un moment dat la 80 de mii de locuitori. Mi-a fost greu să număr industriile care erau dezvoltate în oraşul de pe Arieş.”

Alin Păunel Tişe, preşedintele Consiliului judeţean Cluj: „În primul rând vreau să felicit organizaţia din Turda a PD-L, pentru rezultatele obţinute atât la alegerile locale cât şi la cele generale. Organizaţia Turda a fost şi este o veritabilă forţă atât la nivel politic cât şi la nivel administrativ. PD-L s-a bazat şi se bazează în continuare pe voturile pe care cei din conducerea organizaţiei din Turda, le-aţi adus pentru candidaţii noştrii. Această forţă politică pe care Turda o are se datorează faptului că cei care au condus destinele de-a lungul timpului au ştiut să atragă oameni valoroşi, au ştiut să tragă în aceeaşi direcţie politică, au ştiut să coopteze primari din comunele din jurul municipiului Turda şi au ştiut în final să fie o familie.”
Întâlnirea cu membrii mai vechi sau mai noi ai PD-L, s-a continuat la restaurantul Milenium, proprietatea viceprimarului pedelist Mircea Irimie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh