19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

declaratie-politica-virgil-pop-deputat-de-turda

Fie în topurile europene, fie în clasamentele internaţionale, atunci când e vorba de mersul economiei, de nivelul de trai sau de redresarea financiară după criza economică, România este mai mereu printre ţările care ocupă locurile ruşinoase de la coadă. Dacă vorbim de reglementări constituţionale sau de ajustări legislative, însă, România nu a fost niciodată pe aceste poziţii ingrate.

Este deja clar pentru toată lumea: din 2009 încoace, românii o duc din ce în ce mai greu, iar grevele, mişcările sindicale şi protestele zilnice ne arată că oamenii nu mai sunt dispuşi să înghită taxele noi, incompetenţa şi lipsa de responsabilitate socială a actualei guvernări.

Pentru a-i face pe români să uite acest lucru, guvernarea PDL şi preşedintele Băsescu fac ce au făcut întotdeauna, inventează subiecte şi probleme noi pe agenda publică. Una din aceste probleme este revizuirea Constituţiei în grabă, fără dezbateri serioase, în încercarea de a deturna atenţia opiniei publice de la criza financiară gravă cu care se confruntă ţara noastră. Sigur, unele prevederi din Constituţie trebuie actualizate cu noile realităţi instituţionale, dar un asemenea proiect, de modificare a legii fundamentale a statului român, nu poate fi conceput în mod superficial, într-o singură noapte, în laboratoarele de partid, pentru a fi înaintat, ca un cadou, Preşedinţiei.

Modificarea Constituţiei trebuie să fie rezultatul unor dezbateri serioase şi consultări cu societatea civilă, în urma unor analize extrem de temeinice şi prevăzătoare. Dar, ca de fiecare dată, legea şi normele etice sunt opţionale pentru guvernarea Boc. Ca dovadă, aprobarea acestui proiect s-a realizat la doar o zi după ce Parlamentul a stabilit componenţa Comisiei pentru revizuirea Constituţiei. Totodată, subiectul revizuirii legii fundamentale a apărut într-un moment total inportun, în care atenţia publică era îndreptată înspre legea pensiilor, protestele din educaţie sau către cozile interminabile de la Bursa Locurilor de Muncă; probleme care, într-adevăr, trebuie să se afle pe lista de priorităţi a guvernanţilor, dar nu neapărat alături de revizuirea Constituţiei. Dacă guvernul Boc a uitat ce trebuie să treacă pe această listă, îi reamintim noi.

E vorba de identificarea şi aplicarea soluţiilor de ieşire a României din criză. Stimularea şi încurajarea mediului privat de afaceri. Atragerea fondurilor europene. Sprijinirea agriculturilor. Crearea de noi locuri de muncă. Sprijinirea educaţiei şi a sistemului de sănătate. Acestea sunt problemele reale ale României, pentru care guvernarea trebuie să furnizeze rapid soluţii. Din păcate, însă, soluţiile economice lipsesc cu desăvârşire şi ne aflăm, din punct de vedere financiar, la coada ţărilor europene. Totuşi, este bine că avem proiectul de modificare a Constituţiei; le va ţine de foame românilor până la următoarea perdea de fum.

Virgil Pop

Deputat PNL Cluj

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh