28
Ma, Mar
21 New Articles

Politic
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Președintele Asociației Luptătorilor din 22 decembrie 1989 Turda, Marian Gherman, ne-a remis un comunicat de presă prin care face câteva precizări ca urmare la apariția în săptămânalul turdean "Ziarul 21" a unui articol intitulat „PSD, garnisit cu revoluționari" semnat de Emil Hălăștuan.

În articolul respectiv se vorbea despre înființarea unui așa-zis departament al revoluționarilor în cadrul PSD Turda, format din revoluționari care nu sunt neapărat membrii ai acelei formațiuni politice. Dacă m-ar fi întrebat cineva pe mine le-aș fi spus că departamentul cu pricina nu este nimic altceva decât o nouă struțo-cămilă marca PSD. Pentru că nu toți jurnaliștii au fost invitați la acea adunare a PSD, nu vă putem relata ce s-a întâmplat acolo. Probabil pesediștii turdeni invită doar ziariștii care scriu ceea ce le convine politicienilor de stânga. De aceea, pentru ca ai noștri cititori să fie în cunoștință de cauză asupra noilor "fapte de arme a anumitor revoluționari turdeni", iată ce scria săptămâna trecută confratele Emil Hălăștuan în paginile săptămânalului la care lucrează: "La şedinţa de înfiinţare a departamentului au luat parte în jur de zece revoluţionari, membri ai Asociaţiei Luptătorilor din 22 Decembrie 1989 Turda.

Thumbnail imageAceştia l-au ales în funcţia de preşedinte al departamentului revoluţionarilor din cadrul organizaţiei social-democraţilor turdeni pe Ioan Mureşan. Funcţia de vicepreşedinte i-a revenit lui Sorin Mureşan, revoluţionar din Câmpia Turzii, dar membru în asociaţia turdeană a acestora. Participanţii la şedinţa desfăşurată vineri, 11 februarie, la sediul PSD Turda l-au ales în funcţia de secretar pe Nicolae Bota. Membrii departamentului nou creat trebuie să fie revoluţionari, dar nu au obligaţia de a se înscrie în PSD pentru a face parte din noua structură a organizaţiei social-democraţilor turdeni.
La şedinţă au participat preşedintele PSD Turda, Cristian Matei, şi Viorel Luca, preşedintele Asociaţiei Luptătorilor din 21 Decembrie 1989 Cluj-Napoca. Acesta deţine şi funcţia de secretar-adjunct în cadrul Blocului Naţional al Revoluţionarilor. "
Și acum iată luarea de poziție a Asociaţiei Luptătorilor din 22 Decembrie 1989 Turda, condusă de președintele Marian Gherman, președinte ales în cursul lunii martie a anului trecut pentru o perioadă de 10 ani: "Precizăm că persoanele care au luat parte la ședința din 11 februarie de la sediul PSD Turda, respectiv Ioan Mureșan, Bota Nicolae, Mureșan Sorin și alții, nu sunt membrii asociației noastre, unice în Turda, nu au avut niciodată calitatea de membri ai asociației noastre și nu au avut vreo împuternicire din partea Comitetului Director al asociației să ne reprezinte la acea ședință.
Thumbnail imageMai mult, Bota Nicolae este cercetat penal în trei dosare pentru fals și uz de fals, respectiv dosarele penale nr. 1871/p/2006, nr. 668/p/2009, nr. 2101/p/2009 (anulare certificat), Mureșan Ioan este cercetat penal în dosarul cu numărul 2086/P/2009 pentru fals și uz de fals (anulare certificat) iar pe numitul Mureșan Sorin din Câmpia Turzii nu îl cunoaștem.
Arătăm că asociația noastră nu este scindată în grupări rivale, singura problemă fiind aceea că sunt câțiva membri fondatori care nu vor să respecte hotărârile Adunării Generale, organul suprem al de conducere al asociației care, cu data de 16.07.2010 au fost suspendați din asociație pe o perioadă nelimitată.
Este dreptul celor nominalizați mai sus să facă parte din ce departament al revoluționarilor vor ei, individual, și nu ca membri ai asociației noastre.
Informăm societatea civilă turdeană că asociația noastră este una apolitică și așa va fi pentru totdeauna și vom face toate demersurile în continuare în justiție pentru ca persoanele din Turda și Câmpia Turzii care au obținut certificat de luptător preschimbat prin probe false și cu aplicarea greșită a legii 341/2004 să fie anulate certificatele preschimbate și să fie sancționați prin lege. "
Thumbnail imageDocumentul primit la redacție este însoțit și de Actul Adițional nr. 3 la Statutul Asociaţiei Luptătorilor din 22 Decembrie 1989 Turda care atestă actuala conducere a organizației de revoluționari de la Turda care are ca membri fondatori pe cei prezentați în lista fotografiată de noi iar într-o altă fotografie pot fi găsiți membrii cu drepturi depline ai asociației.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh