04
Lun, Mar
21 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageFostul consilier local din partea Partidului România Mare, filiala Turda, a decis să candideze ca independent pentru o funcție de consilier local în mandatul 2012-2016. Cunoscutul profesor de matematică a decis să se autosuspende din toate funcțiile deținute în cadrul partidului amintit, nemulțumit de modul în care actuala conducere a PRM Turda înțelege să facă politică.

 Doru Anca, contestatul președinte al PRM Turda, riscă să rămână cu doar o mână de oameni în cadrul organizației municipale după ce juristul Stelian Mărginean, contracandidatul său la funcția de președinte la ultimele alegeri, a părăsit organizația pentru PSD, împreună cu câțiva zeci de membri ”reprezentativi”, cum îi numește actualul vicepreședinte al PSD Turda. În urmă cu câteva zile profesorul Ioan Găină, a înmânat o scrisoare conducerii județene a PRM în care arăta că se autosuspendă din toate funcțiile deținute în partid: vicepreședinte cu probleme de învățământ în Biroul Executiv Județean Cluj al PRM, prim vicepreședinte al organizației municipale Turda. Nu în ultimul rând, Găină arată că a decis același lucru și î ceea ce privește calitatea sa de membru de partid. Iar Ioan Găină nu a fost un membru oarecare iar plecarea sa dintr-un partid căruia i-a pus bazele la Turda spune totul despre situația în care s-a ajuns în filiala turdeană, condusă, conform spuselor foștilor peremiști, de Doru Anca și o mână de acoliți. În documentul adresat ”Biroului Executiv Județean al PRM Cluj, în atenția domnului președinte dr. ec. Gheorghe Funar”, cum se arată pe frontispiciul scrisorii în a cărui posesie am intrat, se mai spun următoarele despre semnatarul ei: ”Subsemnatul Găină Ioan, membru fondator al organizației județene Cluj și municipale Turda a PRM, cu carnet nr. 104, prin prezenta vă anunț cu regret că începând din data de 2 mai 2012, mă autosuspend din toate funcțiile deținute în partid(…) și din calitatea de membru de partid, ca urmare a situației în care s-a ajuns la Turda.

 

Thumbnail imageAmintim că, în urmă cu peste o lună, un grup de membri PRM l-au acuzat pe actualul președinte, Doru Anca, de mai multe nereguli și de un comportament neadecvat, încercând să determine forul de conducere județean al partidului să-l demită pe actualul șef al organizației locale, fără succes însă.

Doru Anca a decis să candideze și în acest an la funcția de primar al municipiului Turda, cu toate că există deja o hotărâre a instanței de judecată de fond prin care el este declarat colaborator al securității.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat Dosarul 8201/2/2009*, lucrare în care fostul candidat (în 2008) la funcția de primar al municipiului Turda, Doru Anca, a fost pârât de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității că a colaborat cu Securitatea. Curtea de Apel Bucureşti arată în soluția pronunțată în acest caz că instanța ” constată că pârâtul Anca Paul Ioan a avut calitatea de colaborator al Securităţii”. Soluția pronunțată în 5 aprilie 1012 nu este definitivă, Doru Anca având posibilitatea de a face recurs (obligatoriu pentru a mai putea participa drept candidat la primărie) în 15 zile de la comunicarea sentinței. Dacă și Înalta Curte de Casație și Justiție consideră că decizia Curții de Apel București este dreaptă, Doru Anca, chiar dacă va fi ales consilier local sau primar, va trebui să părăsească această funcție, și va trebui să suporte consecințele pentru declarația pe proprie răspundere, care atunci ar putea deveni mincinoasă, sau falsă, conform căreia nu ar fi colaborat cu fosta Securitate. Dacă însă va fi achitat, înseamnă că, într-adevăr, nu a fost colaborator al Securității. Oricum, justiția va face lumină și în acest caz, poate chiar în cursul acestui an.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh