20
Sam, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageSala Teatrului municipal Turda, gazda evenimentului organizat cu prilejul lansării candidaturii lui Cristian Matei pentru funcția de primar, și a echipei sale, s-a umplut vineri 6 mai 2012, începând cu ora 15.30. Uniunea Social Liberală de la Turda a participat, cu membri și simpatizanți, la această manifestare politică, pentru a-și demonstra forța în acest oraș, și cu ajutorul unor invitați speciali, de la vârfurile celor două partide, PSD și PNL.

Veniți direct de la evenimentul similar de la Câmpia Turzii, Andrei Marga, Varujan Vosganian și Dan Șova, au onorat întâlnirea de la Turda, alături de reprezentanți de la județ, de primari PSD în funcție, dar și cu sprijinul senatorului de Turda, Alexandru Cordoș, a celui de Câmpia Turzii, Marius Nicoară, și a deputaților Horea Uioreanu și Cornel Itu. Ca și la Câmpia Turzii, amfitrionul a fost președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan. După intonarea imnului național, au fost invitați la microfon mai întâi invitații de la București, tocmai pentru a le permite acestora să se retragă mai devreme. După Marius Nicoară, a vorbit senatorul PNL Varujan Vosganian: ”Primarii sunt pentru o administrație ce sunt copacii pentru povârnișuri. Fără copaci, pământul o ia la vale, pentru că aceștia fixează solul. Acesta este motivul pentru care miniștri din actualul guvern, miniștri din guvernul care până în 2008 au adus prosperitatea întregului județ, parlamentari români, au venit astăzi să-l susțină pe domnul Cristian Matei pentru funcția de primar în Turda, asumând această responsabilitate și spunând că răsturnarea guvernului PD nu este doar o minune care durează cât apele Iordanului de la vale la deal, ci este un act serios, un act care pentru România va însemna o întoarcere la normalitate și o administrație care să dureze” a asigurat Vosganian.

Andrei Marga, cel care a fost desemnat ca posibil ocupant al fotoliului de ministru de externe de către primul ministru Thumbnail imagedesemnat, Victor Ponta, a vorbit manifestându-și atașamentul față de Turda, spunând că aproape de trei ori pe săptămână se află la Turda. Afirmație care este adevărată, el, împreună cu soția fiind văzuți foarte des la Durgău și ștrandul din Turda, despre care a spus că sunt printre cele mai plăcute din Europa. ”Este o onoare să participăm la lansarea domnului Cristian Matei pentru funcția de primar și a domnului Horea Uioreanu pentru cea de președinte al Consiliului județean. Sigur că, obținerea acestor funcții vine într-un context dificil pentru România. Investițiile în țară s-au redus masiv, producția de asemenea, nivelul de trai și veniturile au scăzut, a scăzut, din păcate, încrederea, mai ales a noilor generații încât dorința cea mai fierbinte a multor oameni este să plece din țară oriunde” a spus Marga care a mai subliniat că ”prima măsură a guvernului Ponta va fi cea de readucere a salariilor la nivelul de dinaintea tăierilor din 2010, corectarea abuzurilor în ceea ce privește pensiile și se face un efort de a reduce TVA-ul la alimente cu toate implicațiile pe planul prețurilor”.

Thumbnail imageDupă senatorii Alexandru Cordoș și Cornel Itu a venit rândul președintelui PNL Turda, Călin Felezeu, care a surprins pe toată lumea prin modul ”electoral” în care s-a adresat celor prezenți. A început strigând în microfon sloganul: ”Pentru orașul pe care-l vrei, votează-l pe Cristian Matei”. Apoi, la fel de entuziast a continuat: ”Turda este făcută de turdeni și trebuie administrată de turdeni. Noi suntem cei care putem face acest lucru. De ce suntem aici? Pentru că putem, pentru că vrem și pentru că știm ce trebuie să facem. Nu trebuie să ne învețe alții. Împreună vom fi o forță în fața căreia nimic, dar absolut nimic nu va rezista, și vom fi acea forță care vom reda demnitatea acestui municipiu bimilenar care trebuie să fie reașezat pe harta țării așa cum a fost el în urmă cu câțiva ani” a mai spus Felezeu.

Candidatul pentru funcția de primar din partea USL, Cristian Matei, președintele PSD, a prezentat lista de candidați pentru consiliul local despre care a spus că sunt ”niște oameni minunați cu multă experiență”.

Nicolae Roș a fost cel care a fost cel mai vehement în critici aduse actualei administrații locale susținând un discurs de politician, menit să inflameze spiritul de apartenență la USL a celor din sală. Apoi Remus Lăpușan a prezentat candidații de primari ai USL, pentru comunele din zonă, dintre aceștia luând cuvântul actualul primar din comuna Aiton, Nicolae Făgădar, cel care a avut un discurs simplu dar solid, asemenea omologului său din Viișoara, la adunarea de la Câmpia Turzii: ”Domnilor parlamentari, Thumbnail imagedupă opt ani de opoziție, pornim la drum din postura de învingători și așa trebuie să privească fiecare dintre noi. Noi, primarii, știm cel mai bine ce înseamnă opoziția. Toată lumea așteaptă realizări. Toți te compară cu regimul portocaliu, toți te întreabă de ce nu faci ce face vecinul tău primar. Ai putea să-i răspunzi, da! Și eu aș putea să fac, dar pentru acesta ar trebui să fac multe compromisuri, să nu ai sânge în vene, să nu fii de caracter și să îi trădezi pe ai tăi. Dar noi, cei de aici nu vom face niciodată așa ceva” a asigurat Făgădar. Acesta s-a adresat apoi celui care este candidat pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Cluj, Horea Uiorean: ”Sper că nu veți fi asemenea actualului președinte. Dacă veniți la noi în comună, pe drumurile noastre comunale poți circula cu mașini Ferrari, dar pe cele județene nu putem merge nici cu căruța. Drumurile județene nu sunt în administrarea primăriilor. Au asfaltat drumul până în satul Gheorgheni, până la poartă la domnul Ianoș și trei kilometri, pe același drum județean, până în poartă la domnul Ioan, nu au mai avut bani nici pentru piatră, din 2008” a explicat Făgădar.

Când a venit momentul discursului candidatului Cristian Matei, acesta a pus accentul pe programul său, întocmit pe baza problemelor exprimate de cetățeni, la întâlnirile organizate de PSD pe cartiere: ”Am auzit relatări care m-au întristat dar foarte rar am găsit sau am  întâlnit expresia ”lipsă de speranță”. Speranța moare ultima. În ciuda greutăților crizei am întâlnit mulți turdeni care refuză să creadă că această perioadă zbuciumată și dificilă reprezintă destinul nostru. De cele mai multe ori am auzit aceeași expresie: ”Aceasta nu este Turda pe care o iubim, aceasta nu este Turda pe care o merităm, aceasta este Turda de ieri și nu o vom lăsa să devină Turda de mâine” a declamat Matei de la microfonul evenimentului de lansare a sa pentru funcția de primar. Apoi Cristian Matei a devenit mai vehement, chiar dur la adresa actualului primar: ”Turda plină de gropi, Turda plină de praf, Turda fără locuri de muncă și cu interese meschine nu este Turda pe care noi o iubim. Acești ani de administrare defectuoasă sunt moștenirea lui Ștefănie, nu sunt viitorul nostru”  a acuzat Matei.

Thumbnail imageA urmat un discurs la fel de vehement al lui Horea Uioreanu, cel care și-a prezentat echipa de candidați pentru funcția de consilier județean. O listă pe care se află doar doi  reprezentanți al Turzii, Cristian Matei și Traian Fărcaș, și doi din Câmpia Turzii, Ioan Deac (PNL) și Mihai Șandru (PSD), toți pe locuri neeligibile, pe locurile 20, 34 și respectiv 21 și 22.

La finalul întâlnirii cu caracter politic cei care au rămas au putut urmări un spectacol de muzică susținut de grupul ”Lirica”, de la Cluj Napoca, condus de tenorul Constantin Nica (aceștia fiind și cei care au interpretat imnul național), dar și de violonistul Nicușor Silaghi, Toader Molnar, la contrabas, și turdeanul Dănuț Zăhan, la acordeon.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh