16
Ma, Apr
13 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Alin Tișe s-a supărat pe Tudor Ștefănie ca văcaru’ pe sat. A găsit el vinovatul pentru înfrângerea sa în fața liberalului uselist Horea Uioreanu, tocmai la Turda unde, conform unor surse de la județ, nu i s-ar fi făcut o promovare pe măsura banilor dirijați de Consiliul județean către acest oraș.

Iată rezultatele înregistrate la alegerile locale în ceea ce privește funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Ne vom referi doar la primele două locuri, pentru că lupta s-a dat între Uioreanu și Tișe, mulțumindu-ne să amintim că Partidul poporului Fan Diaconescu a fost în mai toate comunele pe locul trei, obținând un scor bun, caracteristic întregului județ Cluj.

Iată rezultatele obținute de Tișe versus Uioreanu, în zona noastră, menționând că la Cluj-Napoca Tișe a obținut 56379 de voturi iar Uioreanu 47381, adică 42, 91 % față de 36, 06 % din sufragii:

Municipiul Turda


Partidul Democrat Liberal 7639 voturi   34.93%

Uniunea Social-Liberală     6518 voturi   29.80 %

Municipiul Câmpia Turzii

Uniunea Social-Liberală     4400 voturi   37.85 %

Partidul Democrat Liberal 3542 voturi   30.47 %

 

Adică turdenii i-au adus nemulțumitului Tișe 2,47 % dintre voturile de la nivelul județului în condițiile în care întreaga circumscripție de la Turda reprezintă 7 % din totalul voturilor posibile la nivel județean.

La Câmpia Turzii, moartea regretatului primar Ioan Vasinca, în plină campanie electorală, și-a produs efectele și asupra alegerii președintelui Consiliului Județean Cluj. Aici Tișe a primit 1.14 procente dintr-un total maxim posibil în circumscripție de 3.75 %, deși candidatul PD-L s-a clasat pe locul secund. O proporție, să recunoaștem, mult mai bună decât la Turda.

La Aiton, unde primar de mai multe mandate este PSD-istul Nicolae Făgădar (un politician care nu și-a părărsit partidul oricâte presiuni s-au făcut asupra sa), Alin Tișe a fost ”zdrobit” de Horea Uioreanu.

Aiton

Uniunea Social-Liberală     355 voturi   61.52 %

Partidul Democrat Liberal 100 voturi   17.33 %

La Băișoara, fief pedelist de câteva legislaturi, scorul a fost următorul:

Băișoara

Partidul Democrat Liberal 660 voturi   56.07 %

Uniunea Social-Liberală     413 voturi   35.08 %

Și la Călărași, unde primarul Ioan Racolța și-a făcut treaba atât de bine în ultimii patru ani încât a fost reales cu o majoritate covârșitoare (72 % din voturi), Alin Tișe a fost votat masiv, mergându-se, practic, pe mâna primarului călărășan. Trebuie menționat că, în această frumoasă comună, candidatul USL a venit abia pe locul al treilea, după cel al UDMR.

Călărași

Partidul Democrat Liberal 527 voturi   52.02 %

Uniunea Social-Liberală     156 voturi   15.39 %

Ceanu Mare

Partidul Democrat Liberal 852 voturi  47.35 %

Uniunea Social-Liberală     520 voturi  28.90%

Frata

Uniunea Social-Liberală     951 voturi   58.09 %

Partidul Democrat Liberal 395 voturi   24.12 %

La Luna, unde fostul primar pedelist a fost înfrânt la o diferență halucinantă, de doar 4 voturi, Tișe, în schimb, a câștigat detașat lupta cu Uioreanu. Însă, ce folos? În spațiul rural vorbim de cifre mici, adesea neglijabile în comparație cu zona metropolitană a Clujului sau chiar cu municipiile și orașele din județ.

Luna

Partidul Democrat Liberal 936 voturi  43.86 %

Uniunea Social-Liberală     618 voturi  28.95 %

La Mihai Viteazu, unde datorită lui Ioan Zeng, primarul aflat la al treilea mandat, UDMR câștigă mereu, USL s-a clasat pe locul secund iar PD-L pe trei, la alegerea președintelui Consiliului Județean. De remarcat că pesediștii s-au prezentat la alegerile locale un fost viceprimar, Aurel Sasu, în timp ce PD-L au mers, la alegerile de primar, cu fostul șef de post Vasile Capătă. Poate de aici și diferența, de altfel foarte mică.

Mihai Viteazu

Uniunea Social-Liberală     638 voturi   24.93 %

Partidul Democrat Liberal 569 voturi   22.23 %

 

Moldovenești (pe locul întâi tot UDMR, urmat de cele două competitoare)

Uniunea Social-Liberală     524 voturi   29.30 %

Partidul Democrat Liberal 198 voturi   11.07%

La Petreștii de Jos, primarul Ioan Pârv pare a nu face față valului USL-ist, rezultatele la alegerea președintelui CJ Cluj fiind grăitoare în acest sens.

Petreștii de Jos:

Uniunea Social-Liberală     424 voturi   42.95 %

Partidul Democrat Liberal 398 voturi   40.32 %

La Săndulești, unde PD-L a pierdut primăria în fața unui independent, directorul școlii din Copăceni, Augustin Duca, rezultatele din lupta Tișe-Uioreanu sunt foarte, foarte strânse.

Săndulești

Partidul Democrat Liberal 356 voturi  37.43 %

Uniunea Social-Liberală     342 voturi  35.96 %

Tritenii de Jos

Uniunea Social-Liberală     1235 voturi 52.57 %

Partidul Democrat Liberal   551 voturi  23.45 %

În fine, la Viișoara, unde voievod este de mulți ani Ioan Roman, Uioreanu l-a zdrobit pe Tișe, cu un scor de neprezentare.

Uniunea Social-Liberală     996 voturi  45.06 %

Partidul Democrat Liberal   425 voturi 19.23 %.

Ca o concluzie, dacă a doua zi după alegeri, Daniel Buda îl dădea pe Tișe drept câștigător sigur al președinției Consiliului Județean Cluj, doar pentru că a câștigat alegerile în reședința de județ, iată că ”țăranii” i-au dat o lecție. Votul spațiului rural a întors, pic, cu pic, rezultatul din marele oraș, favorabil lui Alin Tișe. SĂ le fie tuturor învățătură de minte, nu neglijați nici orașele mai mici, nici satele. Iar eu trebuie să vă spun că Tișe, în afară de a fi prezent la lansarea lui Tudor Ștefănie, drept candidat de primar din partea PD-L, și de afișarea unor afișe în care spunea că este ”întotdeauna pentru clujeni”, nu și-a făcut campanie electorală, culcându-se practic pe o ureche și considerându-se dinainte câștigător. Ei bine, iată că nu toți se consideră clujeni, poate unii aștepată să le spui turdeni sau, de ce nu, viișoreni.

Rezultatul este cu atât mai dezamăgitor pentru Tișe cu cât Horea Uioreanu nu a fost votat de clujeni (locuitorii orașului unde s-a născut) și de gherleni (cei ai căror deputat a fost în ultima legislatură).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh