Alin Tișe s-a supărat pe Tudor Ștefănie ca văcaru’ pe sat. A găsit el vinovatul pentru înfrângerea sa în fața liberalului uselist Horea Uioreanu, tocmai la Turda unde, conform unor surse de la județ, nu i s-ar fi făcut o promovare pe măsura banilor dirijați de Consiliul județean către acest oraș.
Iată rezultatele înregistrate la alegerile locale în ceea ce privește funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Ne vom referi doar la primele două locuri, pentru că lupta s-a dat între Uioreanu și Tișe, mulțumindu-ne să amintim că Partidul poporului Fan Diaconescu a fost în mai toate comunele pe locul trei, obținând un scor bun, caracteristic întregului județ Cluj.
Iată rezultatele obținute de Tișe versus Uioreanu, în zona noastră, menționând că la Cluj-Napoca Tișe a obținut 56379 de voturi iar Uioreanu 47381, adică 42, 91 % față de 36, 06 % din sufragii:
Municipiul Turda
Partidul Democrat Liberal 7639 voturi 34.93%
Uniunea Social-Liberală 6518 voturi 29.80 %
Municipiul Câmpia Turzii
Uniunea Social-Liberală 4400 voturi 37.85 %
Partidul Democrat Liberal 3542 voturi 30.47 %
Adică turdenii i-au adus nemulțumitului Tișe 2,47 % dintre voturile de la nivelul județului în condițiile în care întreaga circumscripție de la Turda reprezintă 7 % din totalul voturilor posibile la nivel județean.
La Câmpia Turzii, moartea regretatului primar Ioan Vasinca, în plină campanie electorală, și-a produs efectele și asupra alegerii președintelui Consiliului Județean Cluj. Aici Tișe a primit 1.14 procente dintr-un total maxim posibil în circumscripție de 3.75 %, deși candidatul PD-L s-a clasat pe locul secund. O proporție, să recunoaștem, mult mai bună decât la Turda.
La Aiton, unde primar de mai multe mandate este PSD-istul Nicolae Făgădar (un politician care nu și-a părărsit partidul oricâte presiuni s-au făcut asupra sa), Alin Tișe a fost ”zdrobit” de Horea Uioreanu.
Aiton
Uniunea Social-Liberală 355 voturi 61.52 %
Partidul Democrat Liberal 100 voturi 17.33 %
La Băișoara, fief pedelist de câteva legislaturi, scorul a fost următorul:
Băișoara
Partidul Democrat Liberal 660 voturi 56.07 %
Uniunea Social-Liberală 413 voturi 35.08 %
Și la Călărași, unde primarul Ioan Racolța și-a făcut treaba atât de bine în ultimii patru ani încât a fost reales cu o majoritate covârșitoare (72 % din voturi), Alin Tișe a fost votat masiv, mergându-se, practic, pe mâna primarului călărășan. Trebuie menționat că, în această frumoasă comună, candidatul USL a venit abia pe locul al treilea, după cel al UDMR.
Călărași
Partidul Democrat Liberal 527 voturi 52.02 %
Uniunea Social-Liberală 156 voturi 15.39 %
Ceanu Mare
Partidul Democrat Liberal 852 voturi 47.35 %
Uniunea Social-Liberală 520 voturi 28.90%
Frata
Uniunea Social-Liberală 951 voturi 58.09 %
Partidul Democrat Liberal 395 voturi 24.12 %
La Luna, unde fostul primar pedelist a fost înfrânt la o diferență halucinantă, de doar 4 voturi, Tișe, în schimb, a câștigat detașat lupta cu Uioreanu. Însă, ce folos? În spațiul rural vorbim de cifre mici, adesea neglijabile în comparație cu zona metropolitană a Clujului sau chiar cu municipiile și orașele din județ.
Luna
Partidul Democrat Liberal 936 voturi 43.86 %
Uniunea Social-Liberală 618 voturi 28.95 %
La Mihai Viteazu, unde datorită lui Ioan Zeng, primarul aflat la al treilea mandat, UDMR câștigă mereu, USL s-a clasat pe locul secund iar PD-L pe trei, la alegerea președintelui Consiliului Județean. De remarcat că pesediștii s-au prezentat la alegerile locale un fost viceprimar, Aurel Sasu, în timp ce PD-L au mers, la alegerile de primar, cu fostul șef de post Vasile Capătă. Poate de aici și diferența, de altfel foarte mică.
Mihai Viteazu
Uniunea Social-Liberală 638 voturi 24.93 %
Partidul Democrat Liberal 569 voturi 22.23 %
Moldovenești (pe locul întâi tot UDMR, urmat de cele două competitoare)
Uniunea Social-Liberală 524 voturi 29.30 %
Partidul Democrat Liberal 198 voturi 11.07%
La Petreștii de Jos, primarul Ioan Pârv pare a nu face față valului USL-ist, rezultatele la alegerea președintelui CJ Cluj fiind grăitoare în acest sens.
Petreștii de Jos:
Uniunea Social-Liberală 424 voturi 42.95 %
Partidul Democrat Liberal 398 voturi 40.32 %
La Săndulești, unde PD-L a pierdut primăria în fața unui independent, directorul școlii din Copăceni, Augustin Duca, rezultatele din lupta Tișe-Uioreanu sunt foarte, foarte strânse.
Săndulești
Partidul Democrat Liberal 356 voturi 37.43 %
Uniunea Social-Liberală 342 voturi 35.96 %
Tritenii de Jos
Uniunea Social-Liberală 1235 voturi 52.57 %
Partidul Democrat Liberal 551 voturi 23.45 %
În fine, la Viișoara, unde voievod este de mulți ani Ioan Roman, Uioreanu l-a zdrobit pe Tișe, cu un scor de neprezentare.
Uniunea Social-Liberală 996 voturi 45.06 %
Partidul Democrat Liberal 425 voturi 19.23 %.
Ca o concluzie, dacă a doua zi după alegeri, Daniel Buda îl dădea pe Tișe drept câștigător sigur al președinției Consiliului Județean Cluj, doar pentru că a câștigat alegerile în reședința de județ, iată că ”țăranii” i-au dat o lecție. Votul spațiului rural a întors, pic, cu pic, rezultatul din marele oraș, favorabil lui Alin Tișe. SĂ le fie tuturor învățătură de minte, nu neglijați nici orașele mai mici, nici satele. Iar eu trebuie să vă spun că Tișe, în afară de a fi prezent la lansarea lui Tudor Ștefănie, drept candidat de primar din partea PD-L, și de afișarea unor afișe în care spunea că este ”întotdeauna pentru clujeni”, nu și-a făcut campanie electorală, culcându-se practic pe o ureche și considerându-se dinainte câștigător. Ei bine, iată că nu toți se consideră clujeni, poate unii aștepată să le spui turdeni sau, de ce nu, viișoreni.
Rezultatul este cu atât mai dezamăgitor pentru Tișe cu cât Horea Uioreanu nu a fost votat de clujeni (locuitorii orașului unde s-a născut) și de gherleni (cei ai căror deputat a fost în ultima legislatură).
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.