20
Sam, Iul
3 New Articles

Uncategorised
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
delegatie-consiliul-judetean-cluj-cracoviaConsiliul Judeţean Cluj a participat, în această lună, la Cracovia, în Polonia, la prima întâlnire a partenerilor din cadrul proiectului SMART+, proiect finanţat prin Programul de Cooperare Interregională INTERREG IV C. Proiectul SMART+ se încadrează în Axa Prioritară 1: Inovare şi economia cunoaşterii, Domeniul Major de Intervenţie: Inovare, cercetare şi dezvoltare tehnologică. Durata de implementare a proiectului este de 48 de luni (2010-2013).

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte ce privesc implementarea proiectului, precum: rolurile şi sarcinile partenerilor, responsabilităţile structurilor de coordonare a proiectului, planul de comunicare şi au fost planificate activităţile viitoare. Astfel, în perioada următoare, în fiecare regiune parteneră vor fi organizate întâlniri de lucru pentru realizarea unor rapoarte regionale, cu scopul de a identifica actorii cheie din domeniul inovării, cercetării şi dezvoltării tehnologice şi de a analiza politicile regionale existente în domeniul inovării şi antreprenoriatului. Pe baza acestor rapoarte vor fi identificate priorităţi pentru lansarea apelului pentru subproiecte. Rapoartele regionale vor fi prezentate în cadrul conferinţei de lansare a proiectului, care va avea loc în luna iunie, în Burgas, Bulgaria.
Scopul proiectului este de a analiza, transfera şi disemina bune practici pentru promovarea inovării şi cercetării şi dezvoltării tehnologice a IMM-urilor.
Partenerii implicaţi în proiect sunt :
Federaţia Aragoneză a Municipiilor, Regiunilor şi Provinciilor din Spania – lider de proiect;
Regiunea Leipzig din Germania;
Regiunea Malopolska din Polonia;
Regiunea Macedonia de Vest din Grecia;
Consiliul Judeţean Cluj;
Asociaţia Naţională a Municipiilor din Bulgaria.
Principalele activităţi care se vor desfăşura în cadrul acestui proiect sunt:
Schimbul de experienţă dedicat identificării şi analizei de bune practici legate de promovarea inovării şi cercetării şi dezvoltării tehnologice în IMM-uri;
Lansarea unui apel pentru depunerea de sub-proiecte şi selectarea a 6 subproiecte;
Promovarea şi diseminarea rezultatelor proiectului.
Bugetul total prevăzut pentru SMART+ este de 4.004.000 Euro. Bugetul total propus pentru Consiliul Judeţean Cluj, pe perioada 2010 – 2013, este în sumă totală de 450.000 Euro. Cofinanţarea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, este de 85%, respectiv 382.500 Euro.

Pin It