17
Vi, Mai
15 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primăria Turda a dat publicității „Sinteza analizei problemelor legate de trafic din cadrul PMUD Turda”, document care a fost publicat pe pagina oficială a Primăriei Turda, la adresa www.primariaturda.ro, spre consultarea tuturor celor interesați. Acest document relevă lucruri destul de interesante pentru cei care vor să schimbe în bine situația din
 Turda și să înțeleagă demersurile făcute de administrație, modul în care sunt luate deciziile și planurile de viitor pentru toți locuitorii municipiului.

„Primăria Municipiului Turda lucrează la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, un instrument de planificare teritorială și de dezvoltare pe următorii ani, în domeniul transportului public, a infrastructurii rutiere, pietonale și pentru bicicliști. Acest plan are următoarele obiective: dezvoltarea unui sistem de transport public atractiv, eficient și accesibil locuitorilor orașului, reducerea traficului și, împreună cu el, reducerea poluării aerului și poluării fonice în oraș, eliminarea blocajelor și creșterea siguranței în trafic, atât pentru conducătorii auto cât și pentru pietoni și crearea infrastructurii necesare pentru un transport nepoluant – crearea facilităților și pistelor pentru bicicliști. În urma unui sondaj realizat printre cetățenii municipiului Turda, firma de consultanță a realizat un document sinteză a analizei problemelor legate de trafic din cadrul PMUD Turda” arată cei de la Primăria Turda.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă este întocmit de FIP Consulting SRL, o societate care are în portofoliu lucrări similare pentru orașe ca Piatra Neamț, Satu Mare, Mediaș, Odorheiul Secuiesc, Dej, Moinești, Lugoj, Făgăraș, Carei, Zalău, Slobozia, Brăila sau Sebeș.

Ce este Planul de Mobilitate Urbană Durabilă? Un document strategic care trebuie să definească măsuri pentru eficientizarea mobilității urbane, pentru toate modurile de transport, instrument de planificare a investițiilor de către Administrație. PMUD este, totodată, o condiționalitate pentru accesarea de finanțări nerambursabile în cadrul POR 2014-2020, face corelarea cu Strategia Integrală de Dezvoltare Urbană (SIDU) și alte documente strategice și necesită actualizări periodice (cel puțin la fiecare perioadă de programare).

Pentru colectarea datelor au fost angajate 10 persoane din Turda care au lucrat trei săptămâni la colectarea datelor. Au fost realizate patru anchete Origine-Destinație pe penetrații (DN1 – 22 Decembrie 1989, DN1 – str. Alba Iulia,  DN1–Clujului, DN 15-Campia Turzii), 66 de secțiuni de recenzare a traficului (sens dublu), 571 de interviuri cu pietonii și bicicliștii (eșantion 1.42% - minimul reglementat – 1%). Totodată s-au făcut recensăminte ale pasagerilor transportului în comun pe toate traseele, măsurători privind viteza de circulație a autoturismelor, măsurători privind viteza de circulație a mijloacelor de transport în comun, evaluarea stării circulațiilor pietonale și evaluarea dotărilor stațiilor de transport în comun.

 

„Sinteza analizei problemelor legate de trafic din cadrul PMUD Turda” poate fi studiată la adresa:

http://primariaturda.ro/portal/cluj/turda/portal.nsf/EBAA9D0C29AB34A4C22580FB002F9876/$FILE/2017%2004%2005_prezentare_PMUD%20Turda_draft_v2.pdf

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh