20
Lun, Mai
9 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Membrii Asociației Veteranilor de Război din Turda s-au întâlnit luni, 29 aprilie, într-un cadru festiv în Sala Mare a Primăriei Turda. Prilejul a fost furnizat de  Ziua Veteranilor de Război din România, o sărbătoare  care a fost instituită în baza Legii nr. 303/2007.Thumbnail image

Au fost prezenți veteranii de război, câți au mai rămas în zona noastră, în frunte cu generalul maior în retragere, Sever Andrei Mureşian, preşedintele Filialei Turda a Veteranilor de Război.

Au mai participat primarul Tudor Ștefănie, viceprimarul Lucian Nemeș, comandantul Garnizoanei Militare Turda,  lt.-col. Ion Costinel Boboc, dar și membri ai filialei de la Cluj-Napoca ai Asociaţiei  Veteranilor de Război.

Generalul maior în retragere, Sever Andrei Mureşian, a spus, cu aceastǎ ocazie: ”Au scris istorie cu jertfa tinereții, iar noi îi onorăm pe acești adevărați eroi ai urbei mele și ai țării, veteranii de război. Vă spun bine ați venit la această sărbătoare în care ne aducem aminte cu pietate de aceia care nu mai sunt. Eu mă pot mândri că Tatăl Ceresc m-a învrednicit ca în ziua de astăzi să vă pot ura ”Bine ați venit!”, a rostit nonagenarul.

Cu aceeași ocazie, generalul maior (r) Sever Andrei Mureşian i-a înmânat primarului Tudor Ștefănie o diplomă și o medalie,Thumbnail image prilej cu care edilul-șef a declarat”: ”Această zi de 29 aprilie trebuie menținută în graficul activităților pe care instituția Primăriei și a Consiliului Local și care este necesar să se desfășoare în fiecare an. Până la urmă, ea reprezintă un moment de recunoaștere în memoria veteranilor de război și o zi stabilită în mod legal destinată acestora, chiar dacă au trecut 111 ani de la primul moment oficial destinat veteranilor de război. Cei care au instituit această zi s-au gândit cu siguranță la ceea ce s-a întâmplat în Războiul de Independență, la eroii căzuți acolo și nevoia de a readuce aminte, în timp, ce înseamnă acești eroi și sacrificiul lor, demnitatea și patriotismul cu care au luptat de-a lungul timpului pentru România și suveranitatea acestei țări”, a subliniat primarul Tudor Ștefănie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh