24
Mie, Apr
6 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageCa urmare a multiplelor întrebări sosite la Primăria Turda cu privire la finanţarea activităţii medicale desfăşurate de Spitalul Municipal Turda vă aducem la cunoştinţă că, încă din 2010 Primăria Municipiului împreună cu conducerea Spitalului Municipal Turda, am înaintat permanent memorii justificative referitoare la lucrările necesare a fi efectuate la instituţia medicală turdeană.

Cu prioritate au fost solicitate fonduri pentru reabilitarea Pavilionlui de Psihiatrie, Pavilionul Central, cladirea secţiei de Ginecologie,  dar şi  pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate.

În urma evaluărilor efectuate în perioada 2012 – începutul anului 2013, suma necesară depăşea 20 de miliarde de lei vechi.  Pentru obţinerea finanţărilor, atât  managerul Spitalului Municipal Turda, Antonica Bica, cât şi primarul Tudor Ştefănie au făcut numeroase deplasări la Ministerul Sănătăţii pentru a discuta direct cu ministrul de resort şi cu secretarul de stat, dr. Raed Arafat în vederea identificării de soluţii externe de finanţare având în vedere faptul că, spitalul ca activitate comunitară  nu poate fi susţinută integral numai cu surse bugetare locale.

„Numeroasele noastre insistenţe dau rezultate, fiind create premisele unui acord între cele două instituţii publice locale, Primaria Turda şi Spitalul Municipal, cu Ministerul Sănătăţii. Am primit asigurări că vor fi direcţionate sume de la bugetul de stat în completarea celor aprobate prin HCL. Astfel, în perioada imediat următoare vom primi circa 10 mld lei vechi pentru lucrări capitale şi consolidare clădiri, precum şi aparatură medicală prin redistribuire, în valoare totală de 7 mld lei vechi.

Consider că Ministerul Sănătăţii confirmă nevoile de finanţare pentru această instituţie sanitară, urmând a asigura  pe parcursul acestui an un minim necesar de surse pentru  lucrările  de reabilitare  şi dotare” a precizat, primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh