28
Joi, Mar
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imageDecizia Coaliţiei Consilierilor USL - PP-DD de revocare a reprezentantului de drept al municipiului Turda  din cadrul AGA a Asociaţiei  de Dezvoltare Intercomunitară “ Apa Văii Arieşului” este eronată şi  încalcă flagrant statutul Asociaţiei. Potrivit Statutului, în art. 14 pct. 2, se stipulează: “Primarul ales este reprezentant de drept al autorităţii locale pe perioada


mandatului său”, în condiţiile în care documentul a fost aprobat şi semnat de fiecare reprezentant al localităţilor membre (primarii aleşi) şi certificat de către un avocat.  Art. 14 din statut respectă întru totul recomandarea cu putere de lege prevăzută în HG. 855/13 august  2008 – ca reprezentanţii în AGA să fie primarii aleşi ai municipiilor/comunelor membre în ADI.

Actualul statut nu dă competenţă nici unei autorităţi, fie ea şi Consiliul Local, să opereze modificări indiferent de natura lor, aceasta însemnând că decizia de revocare şi înlocuire a reprezentantului de drept, primarul în exerciţiu, constituie un abuz. Orice modificare se face doar prin votul unanim al membrilor în AGA a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Văii Arieşului”, astfel că decizia de astăzi a fost luată în forţă şi fără temei legal. Şedinţa Consiliului Local a fost convocată de urgenţă profitându-se de lipsa primarului municipiului din localitate. Consider că este o sfidare la adresa Instituţiei Primarului şi a legilor democratice.

Consilierii prezenţi şi-au asumat o mare responsabilitate luând decizii care contravin legilor în vigoare, dovedind că prioritatea în acest moment este numirea clientelei politice şi a rudelor în funcţii de decizie care pot aduce câştiguri materiale imediate.  Primarul Municipiului Turda în calitatea sa de reprezentant în AGA nu a beneficiat niciodată de vreun avantaj pecuniar sau de alta natură.

Solicit Instituţiei Prefectului să se autosesizeze şi să anuleze Hotărârile de Consiliu Local luate în cadrul şedinţei de astăzi.

Primarul Municipiului Turda

Tudor Ştefănie

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh