18
Joi, Iul
0 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Aproximativ 2.300 de locuine ANL, la nivelul întregii ţări vor fi trecute în administrarea consiliilor locale, pentru a putea fi vândute tinerilor care locuiesc cu chirie în aceste imobile de cel puţin cinci ani. Este şi cazul imobilului din strada Tineretului, singurul bloc de locuinţe ANL pe care administraţia locală de dinainte de 2004 a reuşit să-l edifice la Turda.

De atunci nu s-au mai construit locuinţe destinate tinerilor în municipiul de pe Arieş desi promisiuni au existat atât înainte de alegerile din 2004 cât şi înaintea celor din luna iunie a acestui an. Nici la Câmpia Turzii lucrurile nu stau mai bine pentru tineri, deşi în oraşul sârmarilor s-a reuşit ridicarea de două astfel de imobile, continuând mai bine de o sută de locuinţe ANL. Spunem că lucrurile nu stau mai bine pentru că acolo există încă o semnificativa cerere pentru astfel de locuinţe.
Prin hotărârea consiliilor locale, aceste locuinţe trebuie trecute în domeniul public al statului, urmând ca, prin iniţiativa Secretariatului General al Guvernului, să fie trecute in proprietatea privată a statului şi în administrarea consiliilor locale. Astfel, va fi creat cadrul legal pentru ca locuinţele să poată fi vândute tinerilor. În acest moment, sunt aproximativ 2.300 de locuinţe care deja îndeplinesc acest criteriu pentru vânzare.
Banii obţinuti din vânzare vor fi viraţi într-un cont special şi vor fi utilizaţi numai pentru construirea de noi locuinţe pentru tineri.
Guvernul a adoptat, în 2007, un act normativ potrivit căruia tinerii cu vârste sub 35 de ani care primesc o locuinţă de la ANL pot opta, la cinci ani de la încheierea contractului, fie pentru achiziţionarea locuinţei, fie pentru prelungirea contractului de închiriere.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh