27
Sam, Apr
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poliția Locală Turda, sprijină acțiunea de ecologizare și conștientizare a populației în privința respectării curățeniei orașului și își va intensifica acțiunile de depistarea persoanelor care nu se respectă prevederile Hotărârii Consiliului Local 212/2005 pentru buna gospodărire a localității, prin acțiuni continue pe linie de mediu și salubrizare, monitorizând 24 din 24 ore această activitate de combatere, sancționând drastic depozitarea deșeurilor orice fel în alte locuri de cât cele special amenajate sau în pubelele respective coșuri stradale.

Trebuie precizat că deși, în repetate rânduri, preventiv, Poliția Locală Turda a făcut apel la cetățenii orașului pentru respectarea regulilor de păstrare a curățeniei, pentru a locui într-un unui oraș curat, ordonat prin crearea unei stări ”de frumos”, a aplicat și sancțiuni contravenționale, deoarece mulți dintre aceștia continuă să depoziteze deșeuri pe domeniul public.

Persoanele care au încălcat prevederile privind depozitarea deșeurilor menajere,  moloz rezultat din construcții,  fie deșeuri vegetale sau diverse obiecte de mobilier în alte locuri decât cele special amenajate, au fost sancționate cu amendă contravențională și obligate să efectueze curățenia sau să elibereze locul, astfel că în perioada 01 ianuarie – 19 martie 2018, s-au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.600 lei pentru nerespectarea prevederilor privind buna gospodărire a localității.

Poliția Locală Turda atrage atenția turdenilor care continuă să depoziteze deșeuri pe domeniul public că riscă amenzi consistente cuprinse între 400-800 lei pentru persoane fizice (1.000 – 2.500 lei pentru  persoane juridice) conform HCL212/2005 cu modificările ulterioare,  amenzile ajungând până la 2.500 lei conform Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor și 3.000 - 6.000lei pentru persoane fizice, respectiv 25.000-50.000 lei pentru persoanele juridice, conform prevederilor OUG195/2005 privind protecția mediului.

Poliția Locală Turda îi asigură pe toți cetățenii că este permanent la dispoziția lor și promovează implicarea cetățenilor în realizarea unui climat de siguranță și curățenie acționând prompt la sesizarea cetățenilor responsabili.

SĂ PĂSTRĂM ORAȘUL CURAT ! ! !

(contact: Poliția Locală Turda: 0731 300 903/ 0264 317 303)

      Cu respect,                

      Director Executiv,

      MOLDOVAN VALER

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh