23
Sam, Noi
4 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Plenul Consiliului Județean Cluj, întrunit marți, 28 august 2018, a aprobat prin vot proiectele de hotărâre vizând aprobarea studiului de oportunitate, respectiv a cheltuielilor aferente investiției privind dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Inițiate de președintele Consiliului Județean, domnul Alin Tișe, inițiativele legislative propun dotarea unității aflate sub autoritatea forului administrativ județean cu aparatură medicală de înaltă performanță, scopul final al investiției fiind creșterea calității actului medical precum și asigurarea unui diagnostic și tratament de calitate superioară tuturor pacienților.

„Fiind un centru medical renumit, cu o adresabilitate de peste 3,5 milioane de pacienți, Clujul are nevoie de o infrastructură medicală performantă, adaptată nevoilor fiecărui pacient. Am toată convingerea că investițiile constante pe care le realizăm în acest domeniu contribuie la creșterea calității actului medical prestat. Pe cale de consecință, contribuim și la conturarea unei imagini cât mai bune a acestui județ din perspectiva serviciilor medicale oferite”, a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În mod concret, prin intermediul asistenței financiare nerambursabile solicitate, în cuantum de 10.486.735 lei, Consiliul Județean Cluj dorește achiziționarea de echipamente de performanță sporită pentru dezvoltarea și diversificarea activității serviciilor de radiologie și imagistică medicală, precum și a echipamentelor chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă - CICAMI. Totodată, se vor mai achiziționa o Trusă de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromo-endoscopică, o mașină automată de spălat și dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie, precum și echipamente de electroterapie și laserterapie de generație nouă în Laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie.

Amintim în acest sens că valoarea totală estimată a proiectului de dotare a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este de 12.045.428,03 lei, cofinanțarea asigurată de către Consiliul Județean Cluj cifrându-se la suma de 1.558.693,03 lei.

                                                       *         *          *

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este structurat pe două activități principale ale sistemului de sănătate și anume: activitate spitalicească și activitate ambulatorie. Activitatea spitalicească este asigurată în special în unitatea principală situată pe str. Iuliu Moldovan, nr. 23, unde anual se realizează un număr de cca. 7.000 de cazuri de spitalizare continuă și cca. 15.000 cazuri de spitalizări de zi specifice patologiei bolilor infecțioase. De asemenea, activitatea ambulatorie se desfășoară în special în cadrul Ambulatoriului Integrat situat pe str. Moților nr. 19, unde se oferă servicii ambulatorii și de spitalizare de zi pentru 24 de specialități clinice adulți și 11 specialități clinice copii. Anual se efectuează între 170.000 și 200.000 de consultații medicale de specialitate și cca. 15.000 servicii medicale de spitalizări de zi.

 

 

Biroul de presă

28 august 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh