07
Ma, Mai
4 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Luni va fi prezentat public, prin intermediul presei ocale, computerul tomograf nou-nouț, achiziționat de Spitalul Municipal Turda, cu fonduri de la bugetul local. Este vorba, așa cum ne mărturisea managerul spitalului, medicul Ovidiu Stănilă, la ultima conferință de presă organizată la sediul instituției medicale, de un aparat de ultimă generație, de la firma Siemens. Acesta a declarat, în spital turda matei stanilaseptembrie 2018: „De asemenea, se va achiziționa și o linie modernă de Laparoscopie, necesară intervențiilor chirurgicale minim invazive. Investiția se situează în jurul sumei de 1.300.000 lei. Prin aceste investiții se completează lungul șir de acțiuni ale Primăriei în scopul ridicării calității actului medical, instituția noastră medicală devenind încet, încet, comparabilă cu multe spitale din centrele universitare. Impactul social al acestor investiții este foarte mare, pe de o parte prin accesul mult mai facil al pacienților la investigații și tratamente de ultimă generație, iar pe de altă parte, prin creșterea semnificativă a acurateții diagnostice și terapeutice din cadrul spitalului nostru. Mulțumim pe această cale Primăriei Municipiului Turda pentru înțelegerea fenomenului medical și pentru eforturile pe care le depune pentru dezvoltarea sistemului medical turdean”, spunea Stănilă la acel moment.

computer siemens turdaIată că a sosit momentul dării în folosință, pentru pacienții spitalului turdean, a acestor dotări, dar primarul Cristian Matei ne dă asigurări că investițiile la spital nu se vor opri, ba dimpotrivă: „Computerul tomograf a fost deja instalat sau făcut și probele, vom organiza o conferință de presă la care vor participa și personalități medicale de la județ. Bugetele nu sunt foarte promițătoare, dar nu vom face niciun rabat de la politica noastră de a ajuta sănătatea. După cum știți, eu sunt adeptul fondurilor externe bugetului local, chiar dacă nu sunt numai fonduri guvernamentale, pot fi pot fi fonduri europene, elvețiene, norvegiene sau orice alt fond.  În prezent lucrăm la un studiu de oportunitate pentru dotarea spitalului, urmând ca acea clădire a fostei maternități, care este super-infestată, având peste 100 de ani, să fie demolată, iar apoi, probabil cu fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de investiții, să construim o nouă clădire. Avem o listă pe care am discutat cu managerul spitalului, cu șefii de secții din spital și cu Direcția de Sănătate Publică, dar și cu un consultant în aparatură medicală, și cred că putem rezolva această listă încă din acest an. Miercuri am o întâlnire cu toți reprezentanții despre care vorbeam. S-a constatat că ar fi nevoie de un aparat de ventilație mecanică, artroscop, aspirator chirurgical, bronhoscop, ecograf cu sonda liniară și convexă, electrocardiograf, electrocauter, masă chirurgicală ginecologie, masă macroscopie, etc. Un total de 46 aparate medicale, unele fiind mai sofisticate, altele mai simple, dar care trebuie să facă parte din accesorizarea care se impune la un spital de talia celui din Turda. Voi mai avea o discuție cu managerul spitalului pentru a definitiva această listă și a purcede la demararea procedurilor pentru accesarea de fonduri europene pentru a achiziționa aceste aparate”, ne-a declarat primarul Cristian Matei.

Vă vom oferi mai multe informații și noutăți după conferința de presă programată luni de la ora 13.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh