Proiectul „Hepatita, un adversar silențios”, proiect cofinanțat din bugetul local al municipiului Câmpia Turzii, al cărui beneficiar este Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România, Filiala Cluj, se implementează în municipiul Câmpia Turzii, în perioada 24.09.2019 – 28.11.2019.
Scopul proiectului este regenerarea capacității de emulație si de reacție a comunității prin actul social iar obiectivul general este depistarea persoanelor din grupurile vulnerabile, infectate cu unul dintre virușii hepatici B sau C.
Obiective specifice proiectului sunt:
- creșterea calității vieții persoanelor vulnerabile prin acțiuni de testare pentru depistarea infecției cu viruși hepatici B sau C prin recoltare de probe sanguine de către asistenți medicali voluntari, probe care vor fi prelucrate de Laboratorul partener, urmând ca rezultatele să fie distribuite în plicuri sigilate în vederea asigurării confidențialității;
- organizarea unei întâlniri cu participarea unui psiholog, pentru persoanele depistate;
- persoanele depistate ca fiind infectate cu unul dintre virușii hepatici B sau C vor fi îndrumate către medicii specialiști în vederea luării în evidență și începerii tratamentului acolo unde este cazul;
Grupul țintă al proiectului este format din 200 persoane aparținând grupurilor defavorizate.
Prin derularea acestui proiect, Asociația urmărește creșterea gradului de conștientizare cu privire la hepatita virală, creșterea numărului de persoane testate și diagnosticate, reducerea transmiterii virusurilor hepatice, reducerea morbidității și mortalității prin hepatite virale. Aceste obiective se aliniază la cele propuse de Ministerul Sănătății în Planul – cadru național privind controlul hepatitelor virale până în 2030.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.090 lei din care finanțarea nerambursabilă din bugetul local al municipiului Câmpia Turzii este de 11.680 lei.
Pentru mai multe informații privind proiectul ne puteți contacta la nr. de telefon 0757462406 sau pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Coordonator proiect: Mărginean Cătălina
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.