04
Ma, Aug
31 New Articles

Turda
Tools
Typography

Site-ul dedicat comunităților locale din UE, TheMayor.eu, prezintă premiera absolută din transportul comun din România, reprezentatî de noul transport urban de la Turda, exclusiv electric:

„Primăria Turda a introdus 20 de autobuze electrice noi cumpărate cu fonduri europene. Orașul transilvan este primul din România care are în exclusivitate flotă de transport public electric, ceea ce îl ajută să devină din ce în ce mai „verde”.autobuze electrice turda

Cristian Matei, primarul municipiului Turda, a informat, de asemenea, că a fost înființată o nouă companie de transport public „TUP - Urban Public Transport Turda”. Aceasta este subordonată direct Consiliului local. Noile autobuze electrice sunt echipate cu camere video de supraveghere, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-Fi și sistem de e-ticketing.

Cardurile electronice pentru noile autobuze sunt planificate să fie introduse încă din ianuarie 2020 și vor fi distribuite gratuit. Până atunci, pasagerii vor putea folosi autobuzele cu abonamentele vechi.

Cele 20 de autobuze electrice noi sunt produse de compania cehă SOR Bus. Viteza lor maximă este de 80 de kilometri și pot parcurge 160 de kilometri înainte de reîncărcare.

Proiect finanțat de UE în cadrul Planului de mobilitate urbană durabilă

Costul total al flotei de autobuze noi se ridică la 50,1 milioane de lei (10,6 milioane de euro) garantate din fonduri europene. Modernizarea transportului public este unul dintre proiectele finanțate de Uniunea Europeană în cadrul Planului de mobilitate urbană durabilă. Scopul este de a reduce semnificativ poluarea și de a crea un sistem de mobilitate urbană care să fie ecologic.

Turda, care are o populație de 40.000 de locuitori, este situată la aproximativ 30 de kilometri de orașul Cluj-Napoca, care va deveni primul oraș din România care va testa un autobuz fără șofer, într-un proiect pilot ce se va desfășura anul viitor. Autobuzele fără șofer pot găzdui maximum 12 pasageri”, este textul integral din publicație The Mayor, tradus de noi.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh