01
Mie, Mai
2 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Având în vedere evoluţia globală a pandemiei de coronavirus, un grup de activişti din societatea civilă au demarat în data de 20 martie a.c. proiectul „TURDA MERGE MAI DEPARTE!” pentru susţinerea moralului, susţinerea socială, medicală şi artistică a populaţiei municipiului Turda. Este un proiect exclusiv bazat pe voluntariat la care tot mai multă lume îşi doreşte să participe şi să se implice.coronavirus turda

Proiectul are ca obiective angajarea societăţii civile turdene în lupta împotriva COVID-19, informarea corectă şi rapidă a populaţiei din surse autorizate despre evoluţia pandemiei în lume, în România şi în municipiul Turda, judeţul Cluj, ridicarea moralului populaţiei, susţinerea şi promova implicarea societăţii civile în adunarea de ajutoare necesare Spitalului Municipal Turda, găsirea şi informarea populaţiei despre soluţii agreabile de petrecere a timpului pe perioada izolării la domiciliu, realizarea de evenimente cultural-educative şi de divertisment online care să respecte normele de protecţie împotriva pandemiei de COVID-19, promovarea unităţilor economice şi a persoanelor care sprijină lupta împotriva COVID-19 la Turda şi punerea în valoare a valorilor artistice turdene.

Proiectul se derulează la iniţiativa Danei Deac, Cameliei Mic şi a lui Luca Vasile Sebastian şi e deschis la colaborări invitând persoanele din societatea civilă care doresc să se implice în cadrul activităţilor. Până la această oră au confirmat colaborarea Teatrul Naţional „Aureliu Manea” Turda şi directorul Cătălin Grigoraş, interpretul Rareş Borlea (Raoul), interpreta Amalia Chiper-Iurian, interpretul Mihai Trif, artistul plastic Cornel Vana, psiholog Cerasela Libeg, iconograful turdean Maria Cristea, Eva Martin, Bogdan Deac, scriitoarea Lili Oniş, Adela Zai, Centrul de Zi pentru Vârstnici, jurnalistul Marian Oprea, fotograful Marius Romilă, Marta Pozsonyi şi Andreea Bobiş. Lista de colaborări rămâne deschisă şi pentru alte persoane care doresc să se implice.

Grupul de Facebook #TurdaMergeMaiDeparte  a devenit platforma de activităţi a proiectului de pe care se distribuie postări în toate grupurile care au legătură cu municipiul Turda. Proiectul cuprinde activităţi punctuale pe diverse domenii şi are ca grupuri ţintă cetăţeni din municipiul Turda de toate vârstele, societăţi comerciale din municipiul Turda, Spitalul Municipal Turda şi cadre medicale din localitate, oameni de cultură şi mass-media.

În aceste timpuri în care cel mai important e să stăm acasă ca să nu explodeze cazurile de îmbolnăviri, putem ajuta și prin intermediul online. Până a această oră #TurdaMergeMaiDeparte a ajutat turdeni pentru a afla noutăţi despre rudele lor bolnave cu COVID-19 aflate în alte ţări, despre care de câteva zile nu mai ştiau nimic, zilnic oferă informații corecte, actuale și de la surse, a demarat campanii de licitații caritabile online a unor lucrări de artă, banii urmând să intre în contul Spitalului Municipal Turda, oferă alternative pentru petrecerea timpului stând în casă, linkuri cu spectacole online, cărți audio, cărți online, ghidări în diferite muzee din țară și din lume, iar acum, adunarea de fonduri în contul Spitalului Municipal.

În 21 Martie echipa adunată în jurul proiectului #TurdaMergeMaiDeparte! s-a adresat conducerii Spitalului Municipal Turda cu rugămintea ca instituţia să deschidă un cont bancar (sau un telefon verde) unde persoane din societatea civilă, care doresc, să poată face donaţii care să fie folosite în lupta împotriva COVID-19. Spitalul Municipal Turda are acum acest cont unde cei care doresc o pot face în mod direct şi déjà s-au făcut donaţii în acest cont. De asemenea, în perioada următoare vom demara concursuri online cu premii destinate copiilor şi adulţilor.

După terminarea pandemiei se va organiza o festivitate de premiere a celor care s-au evidenţiat în lupta împotriva COVID-19 în municipiul Turda şi a câştigătorilor concursurilor organizate pe toată durata pandemiei. De asemenea, după terminarea pandemiei intenţionăm să mobilizăm societatea civilă turdeană spre alte domenii, cum ar fi protecţia mediului, protecţia copilului, sănătate, educaţie etc.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh