26
Vi, Apr
2 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Laboratorul Digital este un proiect organizat de Asociația The Da Vinci System, cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow care include proiecte, activități și evenimente realizate cu tehnici de învățare nonformală pentru adolescenți. joc programare

Acest proiect, adresat elevilor de liceu și de gimnaziu fără experiență în domeniul informaticii, a ajutat tinerii să își pună bazele în domeniul IT printr-un program de 3 săptămâni de mentorat și un maraton de 24 de ore de dezvoltare de jocuri video. Tematica aleasă în acest an a fost dezvoltarea de jocuri cu poveste interactivă, unde firul narativ depinde de alegerile jucătorului.

După multe linii de cod scrise de către participanți, în funcție de analiza juriului au fost alese două echipe câștigătoare ale maratonului de programare. La secțiunea liceu câștigătorii au fost Victor Boar și Andrei Budugan, iar la secțiunea gimnaziu, câștigătorii au fost Bucur Bogdan și Matei Andruș.

Echipa câștigătoare a la secțiunea liceu avut în ultimele luni parte de mentorare, pentru a-și putea lansa propriul joc video, creat în cadrul maratonului! Jocul se numește “Aventura lui Dănuț”, iar misiunea sa este de a-și salva familia după ce a fost răpită de către inamici. Acesta avansează pe hartă și luptă cu inamicii, găsind diferite resurse care îl vor ajuta pe parcursul poveștii. Fiecare nivel aduce cu sine arme mai complexe și personaje mai agile cu care trebuie să se lupte pentru a-și atinge scopul.

Puteți descărca de pe link-ul de mai jos jocul dezvoltat de Victor Boar și Andrei Budugan, “Aventura lui Dănuț”.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.budusoft.incautareafamiliei

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh