30
Ma, Noi
25 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Inspecția Națională a Apelor din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR) a aplicat amenzi în valoare de 2,76 milioane de lei și a înaintat 2 plângeri penale în cadrul a 155 de controale mixte. Sancțiunile au vizat exploatareaapele romane agregatelor minerale desfășurate în afara perimetrului autorizat sau fără acte de reglementare.

Acțiunile au început în luna mai și sunt derulate în baza protocolului încheiat între Inspecția Națională a Apelor din cadrul ANAR, Garda Națională de Mediu și Inspectoratul General al Poliției Române.

Din totalul amenzilor, în județul Maramureș au fost aplicate, în trei zile, 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 670.000 de lei. Acțiunile au fost rezultatul a 31 de controale derulate de către 16 inspectori și 6 topografi din cadrul A.N. Apele Române împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Maramureș și Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Exploatarea ilegală a agregatelor minerale în albie are impact negativ asupra activității de gospodărire a apelor, întrucât pune în pericol stabilitatea malurilor. În plus, crearea depozitelor de nisip, pietriș și pământ în albie poate bloca secțiunile de scurgere a apelor provocând creșteri artificiale de niveluri.

Acțiunile vor continua până la sfârșitul anului și vor viza agenții economici la nivel național care desfășoară activități de exploatare a agregatelor minerale.

 

 

Compartimentul de Comunicare, Relații cu Presa și Promovare

www.rowater.ro, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh