09
Vi, Iun
14 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poliția Locală Turda a marcat data de 20 noiembrie, în baza parteneriatului cu Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” Turda, dată la care a fost adoptată Convenția Organizației Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului susținând o activitate  pe linia educației civice cu tema ”Drepturile Copiilor”  la clasa a VII-a A.drepturile copiilor

Lecția a avut ca obiectiv dobândirea de noi cunoștințe legate de drepturile copilului, iar în baza explicațiilor și a materialelor informative, fișe de lucru individuale, elevilor li s-a prezentat un scurt istoric al ”Drepturilor copiilor” și cele 42 de articole cuprinse în Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

De asemenea s-au prezentat noțiuni din legislația privind protecția și promovarea drepturilor copiilor din România (Legea 18/1990 și Legea 272/2004) precum și instituțiile din România cu atribuții în acest domeniu.

Elevii au participat activ la oră, au răspuns solicitărilor și au rezolvat cu succes fișa de evaluare identificând corect: drepturile copiilor, instituțiile care apără drepturile copiilor precum și principalele documentele referitoare la aceste drepturi.

Poliția Locală Turda susține educația copiilor în domeniul drepturilor omului, încurajează și promovează respectul pentru valori și promovează incluziunea, nediscriminarea, participarea, responsabilitatea și egalitatea, deoarece copiii sunt resursa umană esențială într-o societate, iar o societate sănătoasă trebuie să evolueze pe principii democratice, în care demnitatea omului, drepturile și libertățile lui fundamentale sunt respectate.

” fiecare copil pe care-l instruim este un OM pe care-l câștigăm” (Victor Hugo)

 

Cu respect,

DIRECTOR EXECUTIV,

MOLDOVAN VALER

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh