19
Joi, Mai
31 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

    Președintele Consiliului Județean, domnul Alin Tişe, a semnat autorizația de construire necesară demarării proiectului de extindere a rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare a satului Mociu din comuna cu același nume.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Creșterea calității vieții în zona rurală presupune, în mod obligatoriu, extinderea sau înființarea de noi rețele edilitare. Prin intermediul acestei investiții în valoare de peste 320 de mii de euro, cca. 50 de gospodării vor beneficia de apă potabilă și canalizare”.

            În prezent, localitatea Mociu dispune de rețele de alimentare cu apă potabilă și de canalizare menajeră funcționale. Însă, datorită extinderii zonelor destinate locuirii, pe mai multe capete de străzi există gospodării care nu sunt racordate la aceste rețele.

În acest context, pentru alimentarea cu apă a tuturor locuințelor de pe raza localității Mociu care nu beneficiază de acest serviciu edilitar, rețeaua va fi extinsă pe o lungime de aproximativ 1.900 de metri. De asemenea, rețeaua de canalizare va fi extinsă și ea pe o lungime de peste 1.200 de metri. Noile conducte vor fi conectate la rețelele publice existente.

            În valoare totală de 1.576.100 de lei, investiția va fi realizată de Primăria comunei Mociu. După finalizarea acesteia, rețelele vor fi preluate în sistem centralizat de către Compania de Apă Someș S.A., operator regional în cadrul căruia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar și care asigură serviciile de alimentare cu apă potabilă și distribuție a apei uzate în peste 280 de localități urbane și rurale din județele Cluj, Sălaj și Mureș.

 

 

Biroul de presă

10 ianuarie 2022

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh