20
Sam, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În contextul acestor zile pline de durere a vecinilor noștri din Ucraina şi Biblioteca Municipală “Teodor Murăşanu” Turda se alătură inițiativei Primăriei Municipiului Turda în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență în demersul de ajutorare a refugiaților ucrainieni. Mulțumim Doamnei Viceprimar Daniela Pîrlea și Domnului Dan Zăhan de la Situații de Urgență pentru deschidere la colaborare!

În această perioadă de tensiune și neliniște, prioritatea noastră este să asigurăm asistare umanitară pentru a ajuta populația civilă care va ajunge în municipiul Turda. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniți și protejați. Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda va fi în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și va oferi sprijin atât cât va fi nevoie.Este momentul să ne implicăm și să fim solidari cu poporul ucrainean. Încercăm să ajutăm fiecare cu ce poate! 

Pentru asigurarea asistenței umanitare a refugiaților din Ucraina care vor fi cazaţi în municipiul Turda Biblioteca Municipală “Teodor Murăşanu” Turda ajută cu:

  • Sprijină centrele de adăpost cu flyere cu informaţii utile scrise în limbile ucrainiană, engleză şi română pentru familiile cazate în Turda;
  • Organizează pentru copiii refugiaţilor ucrainieni cazaţi la Turda ateliere creative şi distractive (colaj, pictură/desen, quiling);
  • La cerere, asigură accesul la Sala Internet, pentru ca refugiaţii să poată lua legătura prin Internet cu familiile lor sau să găsească infoirmațiile de care au nevoie.

De asemenea, Biblioteca Municipală “Teodor Murăşanu” Turda, prin acţiunile sale se alătură campaniei de informare corectă a populației demarcate de Guvernul României prin proiectul DOPOMOHA/FII ÎN SIGURANȚĂ alături de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Cancelaria Primului-Ministru, Code4Romania, IOM Romania, UNHCR România la care au aderat şi bibliotecile publice din România.

Dana Deac

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

Tel: 0264.31.38.37

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh