29
Ma, Noi
33 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a publicat pe pagina sa oficială de Facebook imagini din proiectul de modernizare demarat în centrul orașului, în urmă cu puține zile. „Sunteți pregătiți să descoperiți proiectul celui mai frumos centru istoric din România? 
Vă prezentăm imaginile realizate cu viitorul spațiu pietonal din zona centrală a municipiului Turda. Lucrările de modernizare sunt cuprinse în proiectul ”Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al Municipiului Turda, construire autobază și amenajare park and ride”- Lot 1 –Revitalizarea spațiului pietonal din zona centrală a municipiului Turda”, a consemnat totodată edilul turdean.
ransformăm centrul municipiului în principala zonă pietonală și de promenadă.
Lucrările de modernizare din cadrul proiectului ”Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al Municipiului Turda, construire autobază și amenajare park and ride”- Lot 1 -Revitalizarea spațiului pietonal din zona centrală a municipiului Turda au început pe 29 martie.
Pentru buna desfășurare a lucrărilor și siguranța pietonilor, într-o primă etapă au fost delimitate zonele unde se lucrează cu gard de protecție. Totodată, au fost demarate lucrări de desfacere a dalajului din beton.
Proiectul urmărește realizarea următoarelor obiective principale:
➡️Crearea unui spațiu semi-pietonal partajat ('shared-space') dedicat atât pietonilor și persoanelor care utilizează bicicleta, cât și transportului public urban și traficului rutier (mult diminuat).
➡️Modernizarea completă a zonei pietonale din centrul istoric, înlocuirea dalelor existente cu dale din piatră naturală
➡️Construirea/amplasarea unor noi obiecte de mobilier urban
➡️Construirea unei fântâni interactive
➡️Plantarea unui număr de 80 arbori maturi cu grad ridicat de retenție a CO2
➡️Modernizarea stației de autobuz de pe traseul analizat și amplasarea/înființarea uneia noi în Piața Republicii la numărul 15
➡️Implementarea sistemului de Închiriere a bicicletelor
➡️Lucrări privind îmbunătățirea siguranței pietonilor și a participanților la trafic.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh