27
Lun, Iun
38 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, prin grija Serviciului de Pregătire Profesională, săptămânal se desfășoară activități de perfecționare a polițiștilor pentru conducerea autospecialelor în regim defensiv și prioritar, în cadrul programului „Conducerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară”.

 

Serviciul Pregătire Profesională este structura specializată care asigură foramarea profesională inițială și continuă a polițiștilor, având ca principale atribuții coordonarea, monitorizarea și pregătirea polițiștilor pentru activitățile operative desfășurate.

 

Așadar, pe lângă ședințele de pregătire fizică, autoapărare, pregătire tactică și pregătirea în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, sunt necesare și cursuri pentru pregătirea în domeniul conducerii în regim prioritar și defenisv a autospecialelor.

 

În acest scop, polițiștii care își desfășoară activitatea preponderent în sectorul operativ au trecut printr-un proces de instruire teoretică și practică.

 

La partea teoretică au fost abordate teme referitoare la participanții la trafic, conducerea autovehiculelor în siguranță, conducerea în regim prioritar, poziția corectă la volan și controlul autoturismului pentru evitarea unor situații periculoase.

 

Prin etapele de practică s-a urmărit deprinderea unor tehnici de conducere defensivă, respectiv pentru anticiparea pericolelor iminente din trafic, pentru prevenirea accidentelor rutiere și conducerea autospecialelor în parametrii optimi de siguranță.

 

Se începe cu pregătirea autovehiculului pentru deplasare, verificare tehnică și inspecție exterioară, respectiv verificare ulei motor, lichid de frână, de răcire și verificarea presiunii pneurilor.

 

Apoi polițiștii exersează conducerea în regim de siguranță, tehnicile corecte de abordare a virajelor, menținerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută, frânarea de urgență la limită, precum și exerciții de îndemânare specifice.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj susține și sprijină activitățile pentru formarea unor polițiști bine pregătiți profesional pentru a face față provocărilor și activităților zilnice.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh