14
Ma, Mai
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Furtuna care s-a abătut asupra Turzii cu începere de la ora 16:30 a afectat mai multe zone ale orașului. Pompierii au fost solicitați pentru a acorda asistență  la evacuarea apei din mai multe gospodării. Mai multe străzi din oraș au fost inundate ca urmare a debitului mare de ploaie căzută în timp relativ scurt.

Iată relatările primite de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj:

17:42

În urma ploii abundente din zona Turda - Câmpia Turzii, în dispeceratul integrat s-au primit solicitări de evacuare a apei din mai multe subsoluri și locuințe. Astfel, am acționat cu câte o autospecială pe străzile George Coșbuc și George Barițiu, unde au existat subsoluri inundate.

De asemenea, pompierii de la Detașamentul Turda se deplasează în acest moment pe strada Nicolae Teclu, unde s-a raportat o locuință inundată.

 Pe de altă parte, s-a emis un mesaj RO-ALERT care anunță posibilitatea unor inundații pe raza localității Buru. Din zona respectivă nu s-au primit însă solicitări până acum.

17:50

Pe străzile George Barițiu și George Coșbuc din Turda, pompierii au evacuat apa din două locuințe. Acum se acționează pe străzile Nicolae Teclu și Poet Panait Cerna, unde sunt locuințe de mici dimensiuni inundate. Revin cu imagini și cu alte informații.

18:09

Echipajele au încheiat intervenția de pe strada Nicolae Teclu din Turda și se deplasează acum la o solicitare din localitatea Luna. Acolo vor face joncțiunea cu pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca, trimiși în sprijin.

18:18

În timp ce se deplasa spre Luna (S-a deplasat acolo o autospecială, cu o motopompă. Din primele informații, este o gospodărie inundată de apă.), echipajul de la Detașamentul Turda a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe strada Tineretului din Turda. În accident sunt implicate trei autoturisme, însă din fericire nu există persoane încarcerate.

18:54

Din fericire, în urma evenimentului s-au înregistrat doar pagube materiale. Un bărbat a fost evaluat de echipajul SAJ și a refuzat transportul la spital.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh