18
Sam, Mai
7 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Data: 19.07.2023

Conferință de presă cu ocazia lansării proiectului

 

„CRESTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE ŞI UTILIZAREA ENERGIEI DIN SURSE REGENERABILE PENTRU CONSUMUL PROPRIU LA NIVELUL COMPANIEI DE APĂ ARIEȘ S.A.”, cod SMIS 2014+158441

 

Compania de Apă Arieș S.A., în calitate de Beneficiar al proiectului „CRESTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE ŞI UTILIZAREA ENERGIEI DIN SURSE REGENERABILE PENTRU CONSUMUL PROPRIU LA NIVELUL COMPANIEI DE APĂ ARIEȘ S.A., cod SMIS 2014+ 158441, co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, a organizat, în data de 19.07.2023, conferința de presă privind lansarea proiectului mai sus menționat.

La evenimentul care s-a desfășurat la sediul Companiei de Apă Arieș S.A. au participat reprezentanți ai mass-media și reprezentanți ai operatorului regional. Conferința de presă a avut drept scop informarea populației cu privire la activitățile derulate până în prezent în cadrul proiectului precum și conștientizarea asupra avantajelor ce rezultă din  implementarea investițiilor.

În cadrul conferinței, Directorul General al Companiei de Apă Arieș, Bogdan Bobic, a prezentat aspecte de ansamblu privind importanța și prioritățile proiectului, subliniind contribuția Uniunii Europene precum și rezultatele așteptate concretizate prin montarea a 2.563 panouri fotovoltaice la Stația de Epurare și Stația de Tratare, respectiv montarea a 5 hidroturbine la Stația de Tratare Hășdate, localitatea Cheia, municipiul Turda, localitatea Copăceni și localitatea Săndulești.

 

Dată începere proiect: 23.06.2023

Dată finalizare proiect: 31.12.2023

 

Valoarea totală a proiectului: 12.623.584,14 lei

 

Valoarea cofinanțării UE: 8.484.374,92 lei

 

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt urmatoarele:

Prin acest proiect se vor monta în total 2.563 panouri (1.806 panouri la Stația de Epurare Câmpia Turzii și 757 panouri la Stația de Tratare Hășdate), din care: 1.185 module PV cu o putere totală instalată de aproximativ 640,35 kWp, respectiv 1.378 module PV cu o putere totală instalată de aproximativ 697,39 kWp.

 

De asemenea, se vor monta 5 hidroturbine la Stația de Tratare Hășdate, localitatea Cheia, municipiul Turda, localitatea Copăceni și localitatea Săndulești, pentru producerea energiei electrice prin utilizarea hidroenergiei, respectiv transformarea energiei hidraulice în energie mecanică și ulterior în energie electrică.

 

Se estimează producerea unei cantităţi de energie electrică din sistemul de hidroturbine de aproximativ 775,26 MWh/an. Astfel, se va realiza o scădere a costurilor cu energia electrică cu impact asupra planului tarifar.

 

              Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh