16
Ma, Apr
13 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Stadiul fizic al investiției a trecut deja de 90%

 

Lucrările  de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, derulate de Consiliul Județean Cluj, cu fonduri europene, se apropie de finalizare.

Astfel, stadiul fizic al lucrărilor deja realizate este de peste 90%.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Dată fiind importanța strategică și turistică pentru întreg județul Cluj, ne dorim ca acest drum județean să se prezinte în cele mai bune condiții. Urmărim îndeaproape întregul proces de reabilitare și modernizare, astfel încât la finalul investiției DJ 107P să îndeplinească toate standardele de calitate și siguranță. Tocmai din acest motiv am și impus ca lucrările să aibă o garanție de cel puțin cinci ani.”

În această etapă se execută lucrări de așternere a celor două straturi de asfalt, respectiv binder și stratul de uzură, pe sectorul de drum Gilău – Someșu Rece, de la km 0+000 la km 3+800. După finalizarea asfaltării acestui sector, drumul județean DJ 107P va fi integral asfaltat, pe toată lungimea acestuia.

Lucrările de reabilitare, în totalitatea lor, au vizat nu mai puțin de 14 poduri, în condițiile în care podul de la kilometrul 4+310, din localitatea Someșu Rece, face obiectul unui alt contract de lucrări, respectiv de demolare și de construire a unui pod nou. În aceste condiții, traficul rutier se desfășoară pe un pod provizoriu.

În vederea completei finalizări a investiției urmează a mai fi executate lucrări de realizare de șanțuri și rigole în vederea asigurării scurgerii apelor,  montarea de parapeți metalici și executarea de marcaje și semnalizare rutieră.

Investiția, în valoare de 96.454.503,72 lei, fără TVA, este finanțată din fonduri europene și de la bugetul județului.

 

Biroul de presă

22 august 2023

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh