29
Vi, Sep
26 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

   Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței extraordinare ce a avut loc duminică, 10 septembrie a.c., proiectul ce vizează achiziționarea de microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj în cadrul Programului Administrației Fondului pentru Mediu.

       Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Prin intermediul acestui proiect ne propunem să contribuim în plus la asigurarea egalității de șanse pentru toți copiii, prin facilitarea accesului elevilor la învățare. Educația este singura șansă reală de reușită sigură în viață, motiv pentru care elevii din toate comunitățile rurale, chiar și din cele mai îndepărtate sau cu o populație scăzută, trebuie să beneficieze de un acces facil la școală. În acest scop, alături de cele 34 de microbuze școlare recent obținute de Consiliul Județean prin PNRR, urmărim să mai obținem încă 25, tot din fonduri nerambursabile, la fel de prietenoase cu mediul și cu un consum redus de energie.”          

Astfel, prin intermediul proiectului Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj în cadrul Programului Administrației Fondului pentru Mediu se intenționează achiziționarea a 25 de microbuze electrice cu o capacitate de 16+1 locuri.

Valoarea totală a proiectului inițiat de Consiliul Județean Cluj este de 25.000.000 de lei. În cazul declarării acestuia ca și câștigător, finanțarea nerambursabilă asigurată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, va fi în procent de 100%.

Principalele beneficii ale inițiativei forului administrativ județean constau în asigurarea egalității de șanse pentru elevii din întreg județul și facilitarea pentru aceștia a accesului la o educație de calitate, inclusiv reducerea absenteismului și a abandonului școlar. De asemenea, componenta verde a proiectului constă în faptul că prin această achiziție de mijloace de transport școlar nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic se contribuie esențial la asigurarea unui mediu de viață mai sănătos pentru locuitorii județului.

       Cele 25 de microbuze școlare electrice se adaugă altor 34, cu o capacitate tot  de 16+1 locuri, ce au fost recent obținute de Consiliul Județean Cluj prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

                  

 

Biroul de presă

     10 septembrie 2023

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh