Pompierii clujeni au desfășurat 189 de misiuni în perioada 29-31 martie 2024. Dintre acestea, 60 au fost intervenții la accidente rutiere, incendii sau pentru readucerea stării de normalitate. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 129 de cazuri medicale.
Spre exemplu, sâmbătă, 30 martie 2024, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit pentru a stinge un incendiu care s-a manifestat la un cort de camping, pentru două persoane, amplasat în apropierea lacului din comuna Ciurila. În cort dormeau doi bărbați, iar unul dintre ei s-a autoevacuat imediat. Celălalt a fost evacuat de către un pompier de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca. Colegul nostru se afla la rândul său în timpul liber și dormea într-un cort situat în vecinătate. În plus, pompierul a contribuit la operațiunile de stingere a cortului, alături de echipajul sosit de la Turda. Referitor la bărbatul evacuat, acesta a suferit ușoare arsuri la membrele superioare, precum și o intoxicație cu fum, fiind în permanență conștient și cooperant. În cele din urmă, victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri suplimentare de către o ambulanță SAJ. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o pătură care a ajuns în contact cu un aparat de încălzit.
Tot sâmbătă, pompierii de la Detașamentul Dej au fost solicitați să stingă un incendiu care a distrus o bucatărie de vară în localitatea Sucutard, comuna Cășeiu. O femeie de aproximativ 70 de ani a suferit un atac de panică și a fost evaluată de către echipajul SMURD, fără a fi transportată la spital. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la jarul căzut dintr-un cuptor.
Tot pompierii de la Detașamentul Dej au fost solicitați duminică, 31 martie, la un accident rutier petrecut pe raza comunei Cășeiu. Echipajele operative au găsit la fața locului un autoturism puternic avariat, iar în interior se afla un bărbat încarcerat. Acesta a fost transportat la spital în stare de inconștiență, suferind multiple traumatisme.
De asemenea, weekend-ul trecut a adus, din păcate, numeroase intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Astfel, situații de amploare s-au înregistrat în localitățile Iara, Mărișe sau Plopi, unde zeci de hectare au fost afectate.
Pompierii clujeni rămân la datorie și sunt pregătiți să gestioneze orice situație de urgență!
Toate măsurile de prevenire a situațiilor de urgență pot fi consultate pe platforma www.fiipregatit.ro, precum și pe aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.