19
Mie, Iun
5 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Sute de elevi din municipiile Turda, Câmpia Turzii și comunele din arealul de deservire al CAA, au descoperit timp de o săptamână, în cadrul programului ,,Școala Altfel’’, circuitul apei, prin intermediul Companiei de Apă Arieș. Elevii au fost ghidați printr-un parcurs interactiv care le-a dezvăluit minunile călătoriei apei - de la formarea norilor, ploaie, râuri, până la tratarea și distribuirea ei, au învăţat de unde vine apa care ajunge în casele lor, despre Staţia de Tratare a apei potabile din Turda, laboratoarele de analize sau despre Staţia de Epurare a apelor uzate de la Câmpia Turzii.

De ce este apa atât de importantă? Această întrebare este punctul de plecare al călătoriei lor educative. Copiii învață că apa nu este doar un element esențial pentru supraviețuirea noastră, ci și o resursă prețioasă, fără de care viața ar fi imposibilă. Elevii au învăţat multe lucruri interesante despre traseul apei, de la extragerea ei din subteran sau captarea de la surse până la epurarea apei şi deversarea acesteia în râul Arieș cât și informații esențiale despre importanța apei și păstrării unui mediu cât mai curat și sănătos. Pe parcursul acestei experiențe educative au avut posibilitatea să descopere universul fascinant al apei și să învețe despre sănătate și protejarea resurselor.

Grupurile de elevi sunt însoțite în vizite de către reprezentanţi ai Companiei de Apă Arieş care le explică în detaliu cum este captată apa, unde se acumulează, cum şi cu ce este tratată aceasta pentru a fi potabilă și a ajunge la robinetele din casele lor, cum este epurată apa menajeră și redată cursurilor de apă curgătoare, despre analizele efectuate în laborator și, nu în ultimul rând, le oferă informaţii preţioase despre necesitatea protejării surselor de apă și a mediului înconjurător.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh