16
Dum, Iun
9 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Voluntarii proiectului „Micii Sanitari” din cadrul Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca organizează în data de 25.05.2024, între orele 9:00-16:00, a XVIII-a ediție a concursului „Micii Sanitari” în Aula „Iuliu Hațieganu” a Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca.

La concurs vor participa aproximativ 300 de copii provenind din peste 60 de clase de la mai multe școli din Cluj-Napoca. Aceștia vor arăta cât de bine și-au însușit cunoștințele ce le-au fost predate de-a lungul mai multor săptămâni de către voluntarii proiectului, toți studenți ai UMFIH Cluj-Napoca. Dintre participanți, cei mai buni vor fi selectați pentru etapa națională a concursului, care se va desfășura în luna Octombrie.

Concursul va consta în 3 probe la care copiii vor trebui să răspundă la întrebări din următoarele teme: anatomie și fiziologie, stil de viață sănătos, igienă și prevenție, boli frecvente și prim ajutor. Desigur, între probe, voluntarii proiectului le vor pregăti diverse activități și le vor oferi băuturi și gustări bine meritate, iar pentru cei mai buni au fost pregătite câteva premii speciale.

Activitatea noastră, însă, se extinde dincolo de granițele școlilor. Motto-ul proiectului nostru este „Investim în oameni”. Astfel, voluntarii noștri au predat noțiuni medicale de bază atât comunităților defavorizate, cum ar fi copiii din Pata Rât, cei din case de copii, cât și la diferite evenimente organizate la Iulius Mall Cluj-Napoca, BT Arena sau Emerson Gilău. De altfel, inițiativa noastră „Prim ajutor pentru toată lumea” a câștigat locul 1 la Gala Tineretului Clujean la categoria „Incluziune și Diversitate”, iar activitatea generală a proiectului a câștigat locul al doilea atât la Gala Tineretului Clujean, la categoria „Sănătatea și Bunăstarea Tineretului”, cât și la Gala Tineretului Național, la secțiunea „Proiectul de voluntariat al anului 2023”.

Puteți afla mai multe informații despre acest proiect de pe paginile noastre de Facebook: https://www.facebook.com/miciisanitaricluj și Instagram: @miciisanitari

„Micii Sanitari” este un proiect al Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations.

 

 

 

Date de contact:

Ionuț-Andrei Ștef

Coordonator Național „Micii Sanitari”

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh